Kopierede/fra hoften

18-årig overfaldes af fem magtesløse AEH’ere ved Risø, 14. december 2020, Kl. 22.46

Racer eksisterer ikke, men racismen er alle steder, hævder forskeren herunder, og illustrerer indirekte problemet med at give definitionsmagten til venstreradikale ideologer. I kronikken fortæller hun, at forskere og aktivister er enige om, at racisme skal tage udgangspunkt i de hvides magt og minoriteters afmagt, og desuden må indrette sig efter ‘ofrets virkelighed og oplevelse’. En definition, der gør at danskeren, der står af bussen, omringes, og overfaldes af indvandrere, per definition ikke kan være udsat for racisme. Alt er udtryk for strukturel racisme, men indvandrere der målrettet går efter danske unge er blot minoriteter der taler afmagtens sprog.

Når man tænker lidt over det, så er det en virkelig kynisk tekst. Ph.d. Mira Chandhok Skadegård i kroniklængde på Berlingske.dk – Forsker efter omtalt drabsdom på Bornholm: ‘Racisme kan sagtens eksistere blandt venner’(kræver login).

“Drabssagen på Bornholm har endnu en gang udstillet en række udfordringer, der præger den danske diskussion om og håndtering af racisme og diskrimination. … racisme og diskrimination er vidensfelter, der desværre har været underprioriterede og underbelyste i Danmark. Vi trænger til en opkvalificering og kompetenceudvikling inden for emnet.

Forældede forståelser og mangel på viden medvirker til, at mange opfatter racisme som holdninger, der forbindes med ekstremister som Ku Klux Klan eller apartheid. Den uvidenhed er med til at forhindre os i at erkende, identificere og håndtere racisme og diskrimination, når det sker. …

For mange i Danmark forstås racisme som had, der bygger på negative opfattelser af mennesker med en anden hudfarve. Den opfattelse trækker på en ideologisk racisme og er udtryk for, at man tror på biologiske ‘racer’ , og, f.eks., at ‘racerne’ skulle have forskellige fysiske kendetegn og/eller psykiske og moralske egenskaber. Det indebærer, at ‘ikke-hvide’ er laverestående end hvide.

Men det er ikke længere den måde, racisme defineres eller bruges på i forskning, aktivismeeller internationalt, Her forstås og defineres racisme bredere og henviser ikke kun til ‘race’ og hudfarve, men også til oprindelse, religion, i forbindelse med køn, og racisme er knyttet til magt. Vi ved i dag, at ‘race’ ikke er en biologisk virkelighed, og at forskelle baseret på forestillede ‘racer’ ikke er sande.

Racisme indebærer en opretholdelse af privilegier og magt for en hvid majoritet, der producerer og understøtter ulighed for en minoritet. …

Racisme kan sagtens eksistere blandt venner og bekendte. … Det er ikke sikkert, at man er helt bevidst om det. Men det betyder ikke, at det ikke er til stede. … Den anden udfordring er, at racisme tilsyneladende er svært at bevise. Men det kommer an på, hvordan det defineres…”

 

ANNONSE