Nyt

Tal fra Danmarks statistik for 1. og 2. kvartal 2018 viser de højeste tal for anmeldte voldtægter nogensinde.

Kaspar Støvring har bidt sig mærke i nogle af dem. Mange gange får de kun omtale i lokalaviserne, eller notitsplads. Hvorfor er medierne ikke mere interesserede i danske pigers ve og vel?

Viborg er en 7-årig pige udsat for grov krænkelse i en svømmehal, i Kalundborg advarer politiet mod mænd, der kontaktede 13-årige piger med seksuelle spørgsmål, i Herning er fire mænd tiltalte for at bedøve og voldtage en teenager, på Djursland er to mænd anholdte for et uhyrligt overgreb på en ung kvinde, i Lystrup er en kun 6-årig pige seksuelt krænket, ved et fodboldstævne i Hjørring er en 14-årig og en 17-årig blevet voldtaget, i Ribe er en mand sigtet for en grov krænkelse af en 14-årig pige, i Aarhus er en mand sigtet for voldtægt, og i Nordsjælland er en 14-årig pige overfaldet af seks drenge.

Så orker jeg ikke at bringe flere sager frem. Det er så bestialsk, afstumpet og brutalt. Så mange liv er ødelagte. Og overgrebene gælder altså også purunge piger. Sagerne toppes af den igangværende proces i en række nordsjællandske byer, hvor der i en længere periode har fundet gruppevoldtægter sted af mindreårige piger. En skummel sag, der minder om Rotherham-sagen i England, hvor over 1000 unge piger blev massevoldtaget af pakistanske mænd.

Man kunne måske sige at medierne bidrager til samfundets afstumpethed. Hvis medierne havde opført sig som de plejer med en så grov kriminalitet, ville reaktionen i opinionen være stærkere. Men medierne frygter en sådan reaktion. De dæmper hellere omtalen. Men derfra, og til at blive medskyldige i forbrydelserne, er vejen ikke lang.

Hvem er det, der voldtager?

Støvring røber ingen stor hemmelighed.

Som man kan læse i de forskellige sager, er der stort set altid tale om gerningsmænd med udenlandsk baggrund. Og det bringer mig til den undersøgelse, som BT offentliggjorde på basis af deres egen optælling: 10 ud af 12 overfaldsvoldtægter begås af indvandrere eller efterkommere.

Medierne véd det godt. Hvis de ville kunne de lave kampagner og forlange at politikerne vedtager strengere love, nogle af dem burde handle om udvisning. Det er denne tavshed, der er talende. Hvad ville situationen have været, hvis det var en muslimsk pige, der var blevet voldtaget?

ANNONSE

Eller hvad, hvis det var et hævnangreb? Det er næsten ufatteligt at der ikke er forekommet hævnangreb med alle de voldtæger, der forekommer i Vesteuropa. Hvis det skulle ske, kan man være sikker på at medierne ville slå ned på det.

Også anmeldelser for vold er skudt i vejret:

Alene på én dag i juni måned kunne man læse om grov chikane mod glade studenterbilkapring og stenkast, nu ikke kun mod biler, men også mod tog. Og dagen inden kunne man læse om en 13-årig pige, der blev bestjålet i Slagelse, mens hun luftede sine hunde.

Disse sager vakte opmærksomhed, særlig angrebet på studenterne. Men der trækkes ingen linjer, ingen ser mønstre, selv om de er tydelige. Mediernes tavshed er en form for underkastelse.

Tak til Støvring, der tør.

Anmeldte voldtægter og voldsforbrydelser er på det højeste niveau nogensinde

ANNONSE

Mest læst

Kina styrer USA

Ofrene er de nye helte