Nyt

Søndag aften blev en 30-årig mand umotiveret overfaldet af to mellemøstligt udseende mænd ved Domkirken i Århus, og det er ikke svært at finde eksempler på vold mod danskere. Nogle gange, så når overfaldene medierne, andre gange gør de ikke. Natten til lørdag forrige weekend blev en 58-årig ’sparket og stukket flere gange i kroppen’, og ifølge TV2 Lorry var der ingen ‘relation’ mellem offer og gerningsmand.

Den 58-årige hedder Martin, og er en bekendt af kommunikationschef Nikolai Lang, der på Facebook giver flere detaljer om overfaldet, og i samme ombæring adresserer Enhedslisten. Han sætter ikke etnicitet på gerningsmændene, men det behøver han heller ikke. Debatten indikerer, at dele af Nørrebro trods alt har fået nok.

“Frygteligt. Jeg kender fyren og jeg tror jeg ved hvilken flok der er tale om. Det er jo også Enhedslistens hjemmebane, som gerne holder Årsmøde i Korsgade Hallen – så man kan da håbe at de enhedslistenstemmende ressourcestærke anti-racister tager volden i deres eget kvarter lidt mere alvorligt. Men det er sikkert Irakkrigens skyld eller noget…

Bekendt og nær pårørende skriver: Natten mellem fredag d. 30 og lørdag d. 31. juli, blev min datters 58 årige far, udsat for et ekstremt brutalt overfald, et regulært drabsforsøg, på Blågårds Plads.

… Efter at Martin kom hjem fra festivalen, gik han ud igen og ned til Nørrebrogade for at købe cigaretter. På vejen tilbage bliver han overfaldet, fuldstændigt umotiveret. Og selvom han er en stor kraftigt bygget mand, ved alle der kender ham at han på ingen måde har en aggressiv udstråling.

… han bliver revet i hestehalen af en større gruppe unge mænd. De kaster ham mellem sig, mens de skiftes til at rive ham i håret og sparke, mens de samtidig slår løs på ham. Martin besvimer.

Vi har fået fortalt efterfølgende at mens han ligger på jorden og er bevidstløs, bliver der holdt sparke konkurrence på hans hoved. På et eller andet tidspunkt under overfaldet er han blevet stukket 7 gange med kniv. Da vi bliver ringet op lørdag morgen, ligger han stadig i koma på intensiv…

Hans ene lunge er punkteret, hans milt er fjernet og han har fået snitsår på tarmen. Desuden har hans ene øje fået en revne indvendigt, men hospitalet redder hans syn. Og så er der de blå mærker.

Jeg behøver ikke at beskrive hvordan det er at se sit barns far i den forfatning. Eller hvordan det er at sidde med sin datter på intensiv og være angst for om han overlever, og i hvilken tilstand han vågner i mentalt

… skal det bare ties ihjel? Lader vi bare som ingenting? Er det sådan Nørrebro er endt med at reagere på drabsforsøg på en lokalbeboer, begået af nogle unge mænd, der jo også er lokalbeboere.

Elefanten i rummet, ingen tør tale om, det er bare ikke en rar følelse at sidde med – det må simpelthen kunne gøres bedre. Og det er her det pludseligt bliver meget svært – jeg ved ikke hvorfor.”

Nikolai Langs opråb – Rosa Lunds rygsvømning; Fotos: Facebook

Fra debatten…

“Altså Enhedslisten har haft det totale overherredømme over Nørrebro de sidste 20 år. Det gælder på gaden, på Rådhuset og i Folketinget. Og det er ligesom ikke rigtig fordi det nytter med jeres ‘jamen vi er imod vold’ ? Folkets Park er det vildeste gangster spot, utallige venner og store børn er blevet slået ned og røvet af de ‘brune’ børn og det er jo ligesom ikke fordi Blågaardsplads er bleget MERE tryg i jeres tid ved magten over Nørrebro Det kunne være at I skulle begynde at bruge jeres folkelige mandat på Nørrebro til at gøre Nørrebro til et trygt sted at være? Altså sådan tage lidt mere ansvar og lave noget konkret politik der forhindre vold og narkohandel og ‘brune’ gadebander?” (Nikolaj Lang, kommunikatonschef)

“Lund Rosa jeg er blevet jumpet, truet med kniv og slået ned på nørrebro hvad 5-6 gange. Jeg har set handel med stoffer fra selveste min altan flere gange. Kom nu ind i kampen. …” (Jon Kjellund, fuldmægtig)

“Jeg får kvalme. Stakkels mand. Føler stadig, jeg flipper en mønt, hver gang jeg fræser forbi blågårdsplads, alt hvad jeg kan, for at nå i sikkerhed rundt søerne efter mine brætspilsaftner i Korsgade. Så pinligt det skal være sådan. Fuldstændig uacceptabelt.” (Tobias Bukkehave, forfatter)

“Du taler teoretisk. Det der skaber racisme på Nørrebro, er afstumpet vold, smadrede ruder konstant osv. Prøv lige at tælle hvor mange meget voldelige overfald og mord der har fundet sted i området siden fx 2000 og forklar hvordan det er socialdemokratiet eller højrefløjens skyld. Det er nonsens. Traditionelt har Nørrebro været det kvarter i Danmark med mindst fremmedskepsis. Det er det muligvis stadigvæk, men det du skriver er en hån imod dem der bliver udsat for vold . Men skriv evt en mail til manden der næsten blev slået ihjel for nogle dage siden, og forklar ham at det bare er noget med højrefløjen.” (Eran Remez, konsulent)

“Det var søreme godt, at der ikke var nogen der talte til ham på en havn…så havde medierne haft travlt!” (Kenneth Frandsen, velorienteret)

“Nogen gange skal man bare tie stille – Nikolai Lang” (Anders Uldal Bessing, venstreradikal)

 

ANNONSE

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria