Kopierede/fra hoften

Læserbrev af SF’eren Kira Marie Peter-Hansen, der sidste år blev valgt til Europaparlamentet, som det yngste medlem af nogensinde. Hun mangler livserfaring, men har lækkert hår og kender sin feminisme. Fra Berlingske – Kvinder rammes hårdere af coronakrisen (16. april 2020).

“I følge WHO er der lige så mange kvinder som mænd, der bliver smittet med coronavirus, men blandt dødsofrene er der langt flere mænd. Det kan der være mange grunde til, og det er vigtigt, at vi undersøger det til bunds.

Men jeg synes også, at det er værd at kigge på kvinderne. De mærker nemlig i langt højere grad coronakrisens konsekvenser i deres dagligdag.

… I EU består 70 procent af sundhedssektorens personale af kvinder. Det gælder både i form af sosu-assistenter, hjemmeplejere, jordemødre, laboranter og i høj grad sygeplejersker.

… Jeg synes ikke, at vi skal holde op med at tale om coronakrisen og hylde alle dem, der knokler for os alle sammen – mænd og kvinder. Men vi må heller ikke glemme, at kriser som denne har en kønnet slagside.”

ANNONSE