Kopierede/fra hoften

Afrikaner efterlyses for voldtægtsforsøg, Kastrup Lufthavn, 8. juni 2019; Se evt. TV2 Lorry

Kvinder bliver formentligt mere borgerlige med alderen, men transformationen er ikke fuldført blandt højtuddannede kvinder i 40’erne, skulle jeg hilse og sige. Venstrefløjen tapetserer sendefladen med positivt ladede begreber såsom ’solidaritet’ eller ‘bekæmpelse af fattigdom’, men det er simpel interessepolitik motiveret af pekuniær egoisme. Adgangen til andre folks penge, så at sige. Professor Arthur Christensen formulerede det smukt for mere end hundrede år siden…

“Her er det virkelige Virkefelt for Valgretoriken med dens Sandhedsfordrejelser, Perfidier, tomme Løfter, og hvad andet dertil hører. Med Samfundsvellet fanger man kun nøjagtigt de Stemmer, som man kan overbevise om, at den projekterede Samfundslyksalighed først og fremmest byder dem selv personlig Fordel. Frihedsidealet trives fortræffeligt – i Teorien. I Praksis er det gaaet samme Vej som andre Samfundsidealer fra andre Kulturperioder; man opgiver Friheden for i kompakte Sammenslutninger at Tilkæmpe sig Magten, hvad der vil sige: Raadigheden over Samfundsgoderne, Friheden til at fordele dem efter Forgodtbefindende. (Arthur Christensen, Politik og Massemoral, 1911, s.15)

At kvinder skulle være mere åben for indvandring, er formentligt blot resultatet af en ‘humanistisk’ rationalisering på individniveau. Kvinder har – qua det biologiske, i højere grad end mænd interesse i en bred og dyb velfærdsstat, og det driver værket. Middelklassens enlige mødre bor generelt i pæne villaer langt fra indvandrere, og konsekvensen af ‘anvendt humanisme’ er til at leve med, lige til den dag sønnike møder en flok arabere i Netto eller teenagedatteren har et uønsket kulturmøde med en afrikaner i lufthavnen.

Det var en lang intro. En historie fra DR Online – Rød blok kan særligt takke de kvindelige vælgere for valgsejren.

“Når Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, drøfter den fremtidige regering med folketingets øvrige ni partier, så kan hun sende en særlig kærlig tanke til landets kvinder.

Nærmere bestemt har 55 procent af de kvindelige vælgere sat kryds ved enten Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti eller Enhedslisten, mens kun 41 procent af kvinderne har stemt på et parti i blå blok.

… Når kvinderne i højere grad stemmer rødt, skyldes det, at der er nogle værdimæssige forskelle mellem kvinder og mænd, hvor kvinder bare generelt er mere venstreorienterede, forklarer Martin Vinæs Larsen, valgforsker ved Aarhus Universitet. Kvinder er eksempelvis ofte mere skeptiske over for lange straffe og mindre skeptiske overfor indvandring end mænd, fortæller valgforskeren.

ANNONSE

Mest læst