Kopierede/fra hoften

Collage: Nina Bint Parviz, Instagram

TV2 News bragte tidligere på ugen et interview med salafisten Nina Bint Parviz, der indtil for kort tid siden var personlige venner med en 28-årig kvinde, der sammen med fire andre er sigtet efter terrorparagraffen for at anskaffe våben. I retten bar hun ‘en sort klædedragt og sort slør’, noterede jeg her på siden i tidligere opdatering.

Det siger alt om Islams tekstlige udgangspunkt, at konvertitter ofte tager det sidste rejehop fra salafisme til egentlig terrorvirksomhed, kort efter introduktion til religionen. Der er ingen moderate her. Det er Koran-tro ekstremister, der vil gøre Danmark til en del af Dar ul-islam (‘Islams hus’), og uenigheden kredser om sekundære detaljer – hvordan det skal ske i praksis. Man kunne argumentere for, at en stor børneflok (og livslang offentlig forsørgelse) ville bringe dem tættere målet, end våbenkøb med henblik på en terroraktion.

Bemærk Nina Bint Parvizs forklaring på, at hun stemte til folketingsvalget. Hun har ikke brug for våben, men har brug for status quo, det Pernille Vermund kalder ‘mere af det samme’. Fra TV2 Nyhederne – Veninde til terrorsigtet konvertit: Hun sagde, jeg gik ind for afgudsdyrkelse.

ANNONSE

“Nina Bint Parviz lever efter en meget konservativ retning indenfor islam – såkaldt salafisme. … nærmest lige så hurtigt som de blev venner, mistede de to kontakten igen, fortæller Nina Bint Parviz, da hun besøger TV 2 for at fortælle om sit kendskab til den 28-årige terrorsigtede kvinde. …

På et tidspunkt begyndte de to veninder at tale om Danmarks demokrati.

Nina Bint Parviz argumenterede for, at det var i overensstemmelse med islam at stemme ved Folketingsvalget for at forhindre Rasmus Paludan og Nye Borgerlige at blive valgt ind. At det var en nødsituation, og at muslimer derfor i dette tilfælde kunne stemme.

Men konvertitten mente ikke, at dette var i overensstemmelse med hendes overbevisning om, at Gud er den eneste lovgiver.”

“… hvorfor skulle jeg føle et ansvar? Hvad har det med sagen at gøre, at jeg ikke giver hånd og ikke går ind for demokrati, og hun så begår terror? Det er jo to vidt forskellige ting.” (Nina Bint Parviz, muslim)

ANNONSE