Kopierede/fra hoften

“Start i egne cirkler.”, lød kommentaren fra Stine Bosse på Twitter. Om hun mener herboende iranere, medlemmer af De Konservative eller ‘fucking perkere’, står hen i det uvisse. Glimrende klumme af den modige socialrådgiver Ali Aminali i Berlingske.- ‘Hej, Ali, skrid hjem til Iran og bliv hængt, dit svin’ (kræver login).

“Der stod jeg. Fastfrosset midt på Bilkas parkeringsplads den sidste dag i 2019 med knaldperler i den ene hånd og Alexander, min tre-årige søn, i den anden.

Jeg havde netop hørt en lys og skingrende stemme med en udenlandsk accent råbe efter mig. Jeg vendte mig om og kunne se en gruppe ikke-vestlige unge stå og grine, mens de kiggede på mig og min søn.

Den ene af dem sagde, med stolthed i stemmen ‘Ja, dig, skrid hjem til Iran’. Hans venner var lidt mere tilbageholdende denne gang. De grinte i hvert fald ikke. Jeg sagde ærligt talt ikke noget til dem. I stedet løftede jeg Alexander op og gik roligt videre hen til vores bil. Min søn gik med det samme i gang med at pille ved radioen, som om intet var hændt, og jeg sad i et par sekunder og kiggede ud i det blå.

Nu er dette ikke noget nyt, og det sker relativt ofte. …

Jeg har ofte tænkt på, hvorfor den form for diskriminerende opførsel i højere grad accepteres af de organisationer og meningsdannere, som ellers kæmper imod racisme. Måske skyldes det, at de muligvis mener, at racistiske udtalelser fra og mellem ikke-vestlige ikke er det samme, da man ikke kan være racist og en minoritet på samme tid. Jeg ved det ærlig talt ikke, men jeg er træt af det.”

ANNONSE