Kopierede/fra hoften

Utøya, hvor Anders Behring Breivik myrdede 69 ungsocialister for ti år siden; Foto: Wiki

‘Ord skaber virkelighed’ postulerer den yderste venstrefløj, og henviser til Anders Breivik, der ville bekæmpe masseindvandingen ‘med alle midler’. ‘By all means nessacary’ var pudsigt nok AFA-leder Pelle Dragsteds antidemokratiske parole, før han blev folketingsmedlem for Enhedslisten. Hvis ord skaber handling, så skulle man nok se nærmere på Islams tekstgrundlag: “O Muslim! There is a Jew hiding behind me, so kill him.” (Bukhari 2926) Jeg har aldrig hørt Sikandar Siddique bruge ‘ord skaber virkelighed’-argumentet i forhold til Islam.

Selvom den danske venstrefløj og muslimer taler om Breiviks terror i de her dage, så fortæller de ikke hele historien. Der har ikke været et eneste terrorangreb mod venstrefløjen eller muslimer i Danmark siden Breivik, og heller ikke før. Hvis frygten er reel, så er den irrationel, et resultat af mainstream-mediers overfokusering, SoMe-ekkokamre og lignende. Personligt tror jeg, at det er en iskold strategi, lidt ligesom da Antifascistisk Aktion i 1990’erne kaldte aldrende frihedskæmpere i Den Danske Forening for nazister, før de gik til angreb. Breivik-kortet er blot er et moderniseret nazi-kort. Et politisk holdkæft-bolscher.

Muslimer udgør kun en brøkdel af Danmarks befolkning, men der har formentligt været flere terrorsigtede muslimer, end danskere der åbent har ytret støtte til Breiviks udåd. Breivik var i en enhver henseende det forskere kalder ‘en enlig ulv’, men hvis sympatisørerne forsamlede sig i et Breivik’sk-kulturhus, ville det blive brændt ned af Siddiques vælgere, før politiet anholdt kulturhusets brugere. Tidligere på måneden kunne Berlingske fortælle, at man kan få SU til ‘islam- og kulturuddannelser i Tyrkiet’. Der er forskel på folk.

ANNONSE

At ‘ord skaber virkelighed’ ikke er andet end et angreb på højrefløjens ytringsfrihed, burde stå klart for alle der ikke er ideologisk hæmmet. Forleden var det ordet ‘befolkningsudskiftning’, der ville få danskere til at skyde muslimer, og ’stemme for politiske tiltag, som gør livet surt for dem’. Det tegner sig et klart mønster.

(Selverklæret antifascist kommenterer undertegnede, Facebook, 2021)

Tilbage i 1998 tog en AFA-forgrening bussen til Kruså, og besatte en ubemandet grænseovergang. De overmalede en grænsebygning med slagord såsom ‘Asyl til alle’, og ‘Luk røven – Åbn grænsen’. Er den sidste parole ikke 1:1, det Utøya-overlever Kristian Kragh Lundø plæderer for i nedenciterede TV2-interview? At den del af højrefløjen, der er imod masseindvandring skal ‘lukke røven’, så befolkningsudskiftningen kan fortsætte.

I en tid hvor forskere fortæller, at Islamisk Stat-krigere med dansk pas skal ‘demobiliseres’, så de ikke mere bifalder ‘vold som legitim politisk udtryksform’, så skal den gennemsnitlige demokratiske højrefløjser accepterere masseindvandring, og i øvrigt skrive pænere på Facebook.

Kristian Kragh Lundø overlevede Utøya, og fortæller her ti år efter om sine frustrationer desangående. Han havde håbet på at Breiviks angreb ville mane til eftertanke, og få politikerne til at tale multikulturen op. I stedet ser han at ‘fremmedfjendske opdateringer’ på sociale medier ‘nærer de ekkokamre’ som Anders Behring Breivik ‘blev inspireret af’. Fra TV2.dk – Dansk overlevende fra Utøya savner opgør med Breiviks ideologi.

“- Efter 22. juli sagde vi, at vi skulle tage et opgør med tankegodset. Det, man i stedet gjorde, var at stramme sikkerhedssituationen, mener Kristian Kragh Lundø.

… opgøret med den højreekstremistiske ideologi, som Breivik var en del af, udeblev ifølge den overlevende dansker. …

– Man bliver ved med at stigmatisere befolkningsgrupper til et punkt, hvor det bliver normalen. Og så går der politik i det, mener Kristian Kragh Lundø og henviser til et politisk billede i Danmark, hvor han synes, at politikere fra midterpartier har overtaget en retorik og ideologi, der tidligere var forbeholdt det yderste højre. …

– Der var mange, der ikke var enige i Breiviks måde at angribe indvandringen på – men der var også mange, der var enige i budskabet, siger Kristian Kragh Lundø.

Og det er det budskab, vi ifølge den danske overlever skal gøre op med. Han håber, vi som samfund vil tage et tage et opgør med tankegodset, at vi kan lære at håndtere de ydre fløje i det politiske landskab.”

Konkret skal vi moderere vores sprogbrug. Det er ikke en befolkningsgruppes fejl, når noget går galt et sted. Vi er en globaliseret verden, vi bor her alle sammen.” (Kristian Kragh Lundø)

 

ANNONSE