Nyt

Flere medier dækker Holbæk-terrorsagen fra alskens vinkler, men det ville være befriende, hvis der kom lidt perspektivering i forhold til den overordnede problematik. Hvorfor fik de asyl? Hvem gav dem dansk indfødsret? Hvad kan vi gøre for at undgå, at muslimer vil myrde ikke-muslimer på dansk jord? Det vil jeg kalde ‘konstruktiv journalistik’, men jeg tror ikke ‘Foreningen Ansvarlig Presse’ er enige på det punkt.

Fin dækning af Holbæk-terrorsagen hos BT – Hun blev student for tre år siden – nu er hun fængslet i terrorsag.

“Lejlighederne ligger med få hundrede meters mellemrum, og på postkasserne står navnene på de tre syriske søskende, der også er anholdt i terrorsagen.

‘De er søde og dejlige mennesker. En rigtig rar familie. Det eneste, jeg ikke kan få til at hænge sammen, er, at de er flygtninge, men har så mange dyre biler, som de ofte udskifter,’ siger en kvindelig nabo i den københavnske forstadskommune. …

Den 30-årige kvinde med irakiske rødder fik i 2011 dansk statsborgerskab. I dag har hun et Islamisk Stat-flag på sin Facebook-profil. Men de sympatier har hun ikke altid haft.

En tidligere veninde fortæller, at hun kom til Danmark fra Irak med sin mor. Veninden beskriver hende som en sød pige, der gerne ville læse til læge. Efter folkeskolen begyndte hun i gymnasiet. … Som elev begyndte hun at gå med tørklæde.

Den 30-årige kvinde danner i dag par med en 33-årig mand med rødder i Syrien. Beboere i området har set dem gå tur med et lille barn.”

ANNONSE