Nyt

I forlængelse af det politiske skuespil om Sea-Watch og deres transport af illegale migranter til Europa med skibet Sea Watch 3 bør man notere sig hvilken rolle og side medierne er på.

Martin Tønder er korrespondent for det erklærede “borgerlige” Berlingske og han er pro-Sea-Watch og pro-Carolina Rackete.

I en artikel den 8. juli 2019 omtales således den 31 årige Carolina Racekete som en “spinkel pige” hvilket fik brugere på avisens Facebookside til at protestere.

I teksten i artiklen omtales hun dog som “spinkel kvinde”.

” Den spinkle tyske kvinde med rastakrøllerne blev anholdt og sigtet i overensstemmelse med de lovstramninger, som protestregeringen i Rom de seneste måneder har vedtaget i flere omgange.”

Omvendt henvises til et tweet fra Salvinis venstrepopulistiske regeringspartner hvor han beskrives som overvægtig.

“»Du tror, at du er Maradona, men spiller som en Higuain (den, ifølge mange, overvægtige argentinske angriber fra Juventus. red.),« skriver eksempelvis Manlio Di Stefano, der er statssekretær i udenrigsministeriet, på Facebook.”

Videre omtales lukningen af havene for illegale migranter for ”kontroversiel”.

Men beslutningen om at trodse havneblokaden udgør samtidig et formentlig velovervejet skud for boven mod Italiens kontroversielle migrationspolitik. Og den unge tyske kaptajn har allerede vundet det første slag i tvekampen med »Il Capitano«, som indenrigsminister Matteo Salvini kaldes blandt sine fans.

I øvrigt oversættes  et tweet fra Matteo Salvini sjusket og  ordet væmmes med omtales som ”væmmer”

»Jeg er vred og væmmer mig, men giver ikke op. Vi vil genskabe Italiens ære, stolthed, håb og værdighed, koste hvad det vil,« skriver Salvini harmdirrende på Twitter.

Berlingske den 9. juli 2019 – Nu trodser også andre NGOer forbuddet mod at sejle migranter til Italien

Facebook-tråd

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet