Nyt

Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier

Mens venstreorienterede tv-værter har indsamlet millioner i støttepenge til den anholdte kaptajn på Sea Watch 3 og advokatomkostninger er der også støtte fra tyske politikere til den venstreradikale kaptajn Carola Rackete.

Tysklands præsident Frank-Walter Steinmeierangriber Italiens politik og forsvar for selvbestaltede migranttransporter.

– Italien ligger i hjertet af EU og er en af stifterne bag EU. Det er derfor, at vi kan forvente, at et land som Italien håndterer en sådan sag på en anden måde, siger Steinmeier i et interview med tv-stationen ZDF.

Der er også støtte fra Tysklands udenrigsminister Heiko Mass.

– Vi kan ikke tillade, at redninger til søs kriminaliseres. Det er op til de italienske domstole at komme med en hurtig afklaring af beskyldningerne, skrev Maas på Twitter.

Ritzau – Fængslet Sea Watch-kaptajn får millioner i støtte

De oprindelige 65 migranter fra lande i Sub-Sahara blev tidligere samlet op kun 30 sømile ud fra Libyens kyst og den venstreradikale NGO Sea Watch har som tidligere Læger Uden Grænser et klart formål med at sejle opsamlede til Europa og ikke Afrika. De tyske politikere støtter dermed NGO’erne og angriber Matteo Salvinis kamp imod de illegale migrantankomster.

NGO vessel Sea-Watch 3 rescues 65 migrants off Libyan coast

ANNONSE