Nyt

Michael K., en VUC-studerende med Aspergers har skrevet til Ekstra Bladet, og fortalt at han er smidt ud af VUC Roskilde, fordi han ikke ville sidde i gruppe med arabisktalende. Rektor Dorthe Jensen Lundqvist pointerer, at det normalt ikke er et problem at ‘andre kursister taler fremmedsprog’, og understreger at skolen er ‘mangeetnisk og multikulturel’. Fra EB.dk – Smidt ud af VUC: Ville ikke sidde med folk der talte arabisk.

“- Jeg er en person med Asperger-udfordringer. som bliver behandlet urimeligt dårligt af VUC Roskilde. Jeg er lige nu blevet meldt fra alle fag. …

– Denne lærer har tidligere – for et par måneder siden – sat mig sammen med 2 arabere, som hele tiden snakkede arabisk, selv om jeg spurgte om de ikke kunne lade være med det, og snakke dansk i stedet for.

– Det grinede de af, snakkede lidt dansk, men 2 minutter efter snakkede de arabisk igen.

– Arabisk er et sprog som jeg ikke forstår, og når vi skal sidde og lave matematik, vil jeg faktisk helst ikke sidde sammen med nogen, der snakker arabisk…

– Efterfølgende har samme lærer sat mig sammen med 2 fra Ukraine & en fra Mellemøsten.

– Men jeg er ikke interesseret i at prøve at forstå hvad de prøver at sige til mig på dansk, når vi sidder og laver matematik, så jeg rejser mig og går – og ja, jeg smækker med døren.”

“Vi er en mangeetnisk og multikulturel uddannelsesinstitution – og en af vores værdier er mangfoldighed. … Vi har mange nationaliteter i klassen, og vi forventer, at vores kursister er rummelige. … jeg kender ikke til andre tilfælde af kursister, der klager over at andre kursister taler fremmedsprog.” (Dorthe Jensen Lundqvist, rektor)

ANNONSE