Nyt

Det var journalist Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen, der afslørede hærværkskunstneren Katrine Dirckinck-Holmfeld. Indtil Johnsens afsløring havde Katrine Dirckinck-Holmfeld intet ønske om at stå offentligt frem. Hun ville være anonym, så hun kunne fortsætte i sit indbringende job som lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Men Johnsens afsløringer tvang hende til at gå til bekendelse.

Poul Pilgaard Johnsen skriver på sin Facebookprofil:
“Rektor Kirsten Langkilde indrømmer nu, at Kunstakademiet har problemer med en hård identitetspolitisk kultur, der er gået for vidt. Men måske kommer hendes indrømmelse for sent.
Og så viser det sig, at busten af Frederik 5. – der havde en sort plastikpose over hovedet, da den blev skruet af soklen og senere smidt i havnen – allerede ved Charlottenborg Kunsthals Black Lives Matter-arrangement i august var blevet pakket ind i plastik. Ved den lejlighed var posen dog hvid og udstyret med advarselstape, som det kan ses bagest på billedet her.
Langkilde: »Uanset hvor stærke holdninger, man har, er det ikke acceptabelt at bruge dem til at tryne andre eller forsøge at undertrykke den frie meningsudveksling. Vi har oplevet, at der blandt vores studerende har været situationer, hvor debatter og meningsudvekslinger ikke har været fordomsfri og åbne – for eksempel ved, at nogle studerende ikke har villet deltage i undervisning sammen med andre med en anden holdning. At holdninger – og deres ejermænd – på den måde bliver udstødt eller udelukket, er uacceptabelt. Kunstakademiet går ikke ind for ‘cancel culture’ i nogen form.””

En negerkonge blev for 14 dage siden drevet på flugt fra Kunstakademiet, da han ville lave en happening i Kunstakademiets gård.

Se også
Negerkonge udsat for dick shaming

ANNONSE