Nyt

Et tabt stykke Danmark. Bellahøjhusene, Brønshøj, Københavns kommune; Foto: Maps

BT har været i Brønshøj, og talt med to beboere i Bellahøjhusene. De fortæller samstemmigt, at en større gruppe indvandrere fra 13 år og opefter år har taget magten på gaden, og de føler sig begge utrygge i det daglige. Begge navne er alias’er, da de ikke tør stå frem offentligt. ‘Søren’ planlægger at flytte, og flere har allerede gjort det. Han fortæller, at han ikke tør se dem i øjnene, da det provokerer dem. Islamisk dominans i reneste aftapning.

“Det er ikke vores opfattelse, at der er en generel utryghed i området.” (Carsten Reenberg, politikommissær og leder af nærpolitiet Nordvest)

Læs det hele i BT – Beboere i Brønshøj lever i frygt: ‘Jeg tør ikke kigge dem i øjnene’.

“Søren Jakobsen stopper op. Han holder vejret. Bag glasdøren for enden af kælderen står de. … Da B.T.s journalist spørger, hvad han føler, når han ser de drenge – om han bliver utryg – svarer han:

‘Ja, det gør jeg. Er du sindssyg, jeg bliver bange. Fordi de ved, hvem jeg er. Jeg har jo smidt dem ud herfra før og ringet til politiet,’ siger Søren Jakobsen. …

Han har boet her i Bellahøjhusene i Brønshøj i to et halvt år sammen med sin datter. I Bellahøj Nord mere specifikt. Men han sværger højt og helligt på, at der ikke går mere end et år, før de er flyttet væk herfra.

‘Tænk sig, at man ikke kan gå ud af døren og føle sig tryg. Det har jeg virkelig aldrig prøvet før. Jeg føler mig fremmed i eget land,’ siger han og uddyber:

‘Det hæmmer absolut min bevægelsesfrihed. Det øjeblik, jeg kommer hjem om aftenen, bevæger jeg mig ikke uden for døren igen. Det ville jeg jo have gjort tidligere. For eksempel for at købe ind.’ ..

‘Når jeg møder dem, kigger jeg væk, fordi jeg ikke vil kigge dem i øjnene. De bliver jo provokeret af, at man kigger dem i ansigtet,’ siger han. …

Føler du, de her drenge er ved at tage magten I Brønshøj?

‘Ja! Og det har jeg det ad helvedes til med. Jeg er pissebange.

[…]

De danner en cirkel rundt om mig, så jeg ikke kan komme forbi dem. De siger, jeg bare skal gå min vej, og at jeg ikke skal ringe til politiet,’ fortæller Susanne Jensen…

‘På vej hen mod døren sparker de ud efter mig og spytter på min jakke. Og så går jeg op og ringer til politiet,’ siger Susanne Jensen. …

‘De sagde, jeg skulle passe på mig selv, fordi der var to andre beboere, der havde været nødt til at flytte, fordi de fik trusler konstant, efter de havde meldt noget. De turde simpelthen ikke bo her mere.‘”

ANNONSE