Nyt

Foto: privatbillede i Ekstrabladet

Nørrebro i København fredag eftermiddag: 15-20 mænd, nogle af dem i sorte uniformer, trængte ind på den muslimske friskole. En lærer måtte flygte ud af et vindue, fortæller rektor ved Indre Nørrebro Skole. Han blev selv truet til at udlevere sine nøgler og blev derefter smidt ud af kontoret.

– Pludselig stod der 15-20 mænd. De ville overtage skolen. De forlangte, at jeg skulle gå – og sagde, at jeg var fyret. Men det kan de jo ikke. Jeg er ansat af bestyrelsen, siger Michael Gravesen.

– Så sagde de samtidig, at jeg skulle aflevere mine nøgler. Dem ville jeg ikke aflevere. Jeg får så at vide, at vi kan gøre det på den nemme eller hårde måde.

Rektor Michael Gravesen har på DIA Privatskoles hjemmeside beskrevet det som skete. De indtrængende gav ham ikke lov til at lukke sin pc, før han blev smidt ud.

De muslimske mænd sendte emails i Michael Gravesens navn om et møde på skolen samme aften. Dette var ikke aftalt med hverken skoleledelsen eller rektor.

Baggrunden for forsøget på at overtage skolen skyldes, ifølge rektoren, at mindst to af de indtrængende mænds børn var blevet udvist fra skolen, fordi fædrene modarbejdede skolen.

– De har fået de chancer, de skulle have. Men de har modarbejdet skolen. På et tidspunkt er det farvel og tak. Desværre er det sådan, at når man siger farvel og tak til forældrene på en friskole, så siger man også farvel til eleverne, forklarer Michael Gravesen.

– Der er simpelthen nogle forældre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. Men de har fået at vide, at det her er Danmark – og at de bare kan holde sig væk. Når de oven i købet begår forbrydelser og bryder ind på skolen. Så kan man jo ikke snakke med sådan nogle folk.

– Vi overholder friskoleloven og de regler, som er forbundet med loven. Det bliver vi ved med –  og det er de åbenbart utilfredse med. Men det vil vi ikke finde os i, så de må finde en anden skole at lave ballade på, sier Michael Gravesen.

Det er som udgangspunkt en dårlig idé med muslimske friskoler. Hvorfor er danske skoler ikke gode nok i Danmark?

Ekstrabladet.dk

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE