Kommentar

Tag en magtfuld socialistisk minister og gør vedkommende ansvarlig for, hvad der kommer i nyhedsudsendelsen på en statsejet nyhedsstation.

Lyder det som Nordkorea? Tja. Det er hverdag i Danmark, hvor de røde journalister hersker.

Socialdemokraten Lotte Bundsgaard er folketingskandidat på stemmesedlen hos liste A fra 1995 til 2006. Den ihærdige socialist bliver valgt til folketinget i 1998.

Lotte Bundsgaard bliver i 2000 by- og boligminister samt minister for ligestilling i Poul Nyrup Rasmussens regering.

Senere bliver Lotte Bundsgaard et magtfuldt medlem af bestyrelsen i den socialdemokratiske folketingsgruppe samt næstformand for partiet. Under partilederen Helle Thorning-Schmidt bliver Lotte Bundsgaard partiets politiske ordfører.

Et større personligt opgør med Helle Thorning-Schmidt medfører, at Lotte Bundsgaard mister magten.

Lotte Bundsgaard ser sig straks om efter en anden magtbase, og valget falder på journalist, redaktør og nyhedsvært.

I første omgang bliver Lotte Bundsgaard studievært på en licensfinansieret nyhedskanal på Fyn, og hun bliver senere ansat på TV 2 Nyhederne – der er ejet af den danske stat.

I dag arbejder Lotte Bundsgaard som redaktør på TV 2 Nyhederne. Her bestemmer hun, hvad danskerne skal se i dagens nyhedsudsendelse.

Forestil dig en kommunistisk minister i det tidligere DDR, der skifter job til nyhedsredaktør på en statejet tv-kanal. Alle ville ryste på hovedet og kræve demokratiske tilstande.

Lotte Bundsgaard har en fortid som skolelærer i indvandrerghettoen Vollsmose ved Odense. Alligevel lærer Lotte Bundsgaard ikke for alvor, hvor Danmarks integrationsproblemer stammer fra.

Da Dansk Folkeparti i 00’erne vil gøre op med netop parallelsamfundene – som for eksempel Vollsmose – får DF en kold skulder af Lotte Bundsgaard.

Dansk Folkepartis forslag går ud på, at mellemøstlige indvandrere skal lære deres børn dansk derhjemme. Børnene taler ofte kun pakistansk, tyrkisk og arabisk, og børnene kan dermed ikke begå sig i skolen og på arbejdsmarkedet.

Den migrantglade Lotte Bundsgaard kalder DF’s forslag for ‘absurd’.

“Jeg ville ønske, at DF kunne komme med forslag, der vil fremme integrationen, for det her hjælper ikke. Vi skal ikke blande os i, hvilket sprog man taler hjemme,” siger Lotte Bundsgaard.

ANNONSE

I dag aner seerne ikke, at det er samme Lotte Bundsgaard, der serverer nyhederne til dem.

*

(Læs om Jyllands-Postens politiske redaktør Marchen Neel Gjertsen, der har en fortid på den ekstreme venstrefløj, her)

Se også
Webdesigner Dorthe Meyer om Uwe Max Jensen ‘s nytårsmaleri: “Grimt billede og tankegang!”

ANNONSE