Kommentar

Efter medierne i et par uger har diskuteret graden af nazisme i et parti grundlagt af en mand, der for et par år siden demonstrerede med kalot i sympati med danske jøder, skal associationen nu malkes. I forhold til udlændingepolitikken ‘er der mange ligheder’ mellem Stram Kurs, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, fortæller den citerede lektor. Ordførere fra Venstre og Socialdemokraterne afviser samtlige punkter fra Stram Kurs’ udlændingepolitik, og det minder mig lidt om den ungkonservative der for nogle uger siden skrev på Facebook, at han var 100 procent uenig med Stram Kurs. 100 procent uenig i at Danmark er danskernes land. Javel, ja.

Den overordnede pointe er selvfølgelig, at gøre det noget nær umuligt at føre stram udlændingepolitik. Stort opsat associationstrick set i Information – Hvor meget ligner Stram Kurs’ udlændingepolitik DF’s og Nye Borgerliges? En del, viser det sig.

“… hvor meget ligner det nyeste parti på den yderste højrefløjs udlændingepolitik egentlig konkurrenternes i Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige? Det har Information undersøgt.

Og svaret er: en del.

Ud af 12 forslag fra Stram Kurs’ politiske program om udlændinge og retspolitik er Dansk Folkepartis politik ifølge partiet selv delvist på linje med otte af dem og i overvejende grad med tre af dem. Dermed er partiet kun helt uenigt med Stram Kurs i ét ud af de 12 forslag.

Et lignende billede tegner sig med Nye Borgerlige, som ifølge partiet selv delvist er på linje med Stram Kurs i syv af 12 forslag og i overvejende grad med tre andre forslag.

Information har sendt sammenligningen til Jens Peter Frølund Thomsen, der er lektor i statskundskab ved Aarhus Universitet med særligt kendskab til udlændingepolitik. Han vurderer, at der ‘tydeligvis’ er langt flere ligheder mellem de tre partier, end der er forskelle.

‘Kigger man på sammenligningen, er der jo ikke nogen tvivl om, at de overordnet ønsker meget stram udlændingepolitik og mere eller mindre lukkede grænser for indvandring fra ikkevestlige, muslimske lande,’ siger han. “

ANNONSE