Tavle

Den debuterende forfatter ‘Anne Mette Kirk’ har lige udgivet sin første bog. Få mennesker har derfor hørt om hendes forfatterskab.

Forfatteren er så heldig at få en rimelig god anmeldelse i Politiken ‘s meget læste kulturtillæg. Det er ret sjældent, at helt nye forfattere får den ære (og vigtige reklame) i et af Danmarks største medier (og det absolut vigtigste medie, hvad “kulturprodukter” angår).

‘Anne Mette Kirk’ skjuler dog sit rigtige navn ‘Anne Mette Kirk Ørskov’ i avisen. Hvorfor nu det?

Jo, Anne Mette Kirk Ørskov deler nemlig ægteseng og dyne med en herre, der hedder ‘Stig Kirk Ørskov’. Han er sjovt nok øverste administrerende direktør for JP/Politikens Hus, der ejer Politiken.

Så alt er som det plejer i medieeliten. En ny forfatter, som ingen kender, får pludselig anmeldt sin ny bog i Danmarks største betalingsavis, som debutforfatterens ægtemand er øverste chef for.

ANNONSE

Sådan her står der i Politikens anmeldelse: “Anne Mette Kirks debutroman ‘Knust’ fungerer smukt.” (Anmeldelsen er skrevet af litteraturanmelder og sognepræst Liselotte Wiemer)

Både Stig og Anne Mette Kirk Ørskov er uddannede journalister. Direktør Stig Kirk Ørskov har en omfangsrig fortid som glødende kommunist, så det falder ham nok naturligt at ‘tage sig af sine egne’.

Hvem sagde, at journalisterne er sammenspiste? Sex og ægteskab kan i hvert fald føre til gode boganmeldelser.

Politiken får i 2019 hele 17,5 millioner skattekroner i statsstøtte.

PS: Der er blandt eksperter bred enighed om, at ideologien ‘kommunisme’ til dato har kostet omkring 100 millioner mennesker livet. Men det taler man ikke om hjemme hos Anne Mette og Stig Kirk Ørskov.

Se også
Kulturmødet 2019 (Hizb ut-Tahrir versus Rasmus Paludan) 

ANNONSE