Tavle

Tv-værten Lise Rønne har fået nok af dårlig omtale af sit ny tv-program og har hevet i den feministiske nødbremse.

Danmarks mest politisk korrekte medie – Politiken – har haft den frækhed at publicere en negativ anmeldelse af Lise Rønnes optræden på tv-skærmen. Og det får følger:

“Stop med at tale fornedrende til kvinder,” raser Lise Rønne.

Lise Rønne mener, at Politiken taler fornedrende og sexistisk til kvinder, og at Politikens sprogbrug er en del af en kultur, som gennemsyrer danskernes måde at se og forstå kvindekønnet på.

Licensværten Lise Rønne vil ikke finde sig i, at journalistkollegaerne på Politiken skriver, at hun »vimser småneurotisk rundt i vanlig værtindestil«.

Lise Rønne vil her i 2019 ikke se sit køn italesat med et farverigt sprog.

Tilbage i foråret 2003 havde den feministiske slagsang dog lidt andre toner. Den purunge Lise Rønne ville gerne frem i tv-branchen, og hun smed velvilligt ‘sex-kortet’ for at få opmærksomhed i Mediedanmark.

Lise Rønne takker ja til en erotisk fotosession med mandebladet M, og hun pryder forsiden, mens hun med en afslørende tommelfinger trækker ned i sine bukser. Så man ikke er i tvivl om, hvor barberskraberen har slettet alle spor af kvindelig kønsbehåring.

ANNONSE

Vi er millimeter fra den hårfine grænse, hvor kitschet sensualitet bliver til porno.

I M kan man læse, at Lise Rønne er ‘Danmarks mest sexede skærmsild’. Der er dengang ingen harske toner vedrørende ordet ‘sild’, da den ‘glatte’ Lise Rønne med et forførende smil trækker ned i bukserne.

Samtidig lokker den dampende Lise Rønne de sexhungrende tv-chefer frem med en mangeårig ansættelseskontrakt.

16 år efter har Lise Rønne sat sig tungt på både værtsjob og licensmidler i Danmarks Radio. Og så kan man jo godt hive de fine feministiske kampsange op ad baglommen.

Lise Rønne kunne godt bruge den ‘sensuelle’ reklame i 2003. Men i 2019 bliver den nu etablerede tv-vært rasende over ordet ‘vimse’ i forbindelse med en omtale af sit tv-program.

I folkemunde ville man udråbe dette som hykleri bøjet i neon. Men i stedet har Lise Rønne fået en undskyldning af Danmarks mest politisk korrekte avis.

Se også
Illustration af forfatteren Sara Omar ‘s opvækst (baseret på de skriftlige kilder Dødevaskeren og Skyggedanseren)

ANNONSE