Nyt

«Alt er i øjeblikket roligt, men vi er på randen af en borgerkrig», sådan lyder en analyse af situationen i Frankrig som Christophe Chalencon – en af lederne for de gule veste – i nærvær af den italienske journalisten Alessandra Buccini gjorde for nylig.

Med skjult optageudstyr registrerede Buccini en række opsigtsvækkende ekstra udtalelser fra Chalencon, mens hun gjorde undersøgelser i forbindelse med det politiske talkshow «Piazzapulita» på den italienske TV-kanal La 7.

Chalencon siger at han ved han kan blive dræbt når som helst, men at han er ligeeglad fordi det ville føre til at folket stormer Élysée-palasset og guillotinerer Macron, konen og hele hans klike.

«Vi har paramilitære grupper som er parat til at gribe ind, for de ønsker også at styrte regeringen.»

Der må hurtigt findes politiske løsninger på situationen i Frankrig, mener Chalencon. I modsat fald vil regeringsfjendtlige personer som har trukket sig fra hæren, gå i aktion.

Det er ikke første gang Chalencon antyder at det kan komme politisk voldsbrug i Frankrig. I en selfie-video som blev postet til Facebook lille juleaften, opfordrede han de væbnede styrker til at gøre et militærkup i landet for at indføre reelt demokrati.

ANNONSE

Men denne gang går altså Chalencon endnu mere truende til værks end tidligere, og vil med det risikere at skabe splittelse blandt de gule veste, som ønsker at stille op til EU-valget, og åbenbart vil få forklaringsproblemer hvis de har en med på holdet som ser for sig et paramilitært statskup med udenomretslige henrettelser.

Franske myndigheder kan vanskelig forholde sig passive til det Chalencon siger, selv om Frankrigs indenrigsminister affejer ham som en tosse.

Men også for den italienske Femstjernebevægelse, som for nylig mødtes med blandt andre Chalencon, vil dette gøre et tidligere antydet politisk samarbejde umuligt.

 

 

ANNONSE