Nyt

Den amerikanske ambassadør Richard Grenell modtages af den tyske præsident Frank Walter Steinmeier.

USA’s Tyskland-ambassadør Richard Grenell har overtalt store tyske selskaber til at trække sig ud af Iran, skriver Breitbart.

Grenell has scored a series of victories in recent days by successfully lobbyingagainst a $400 million payment from the German central bank to the Islamic Republic and convincingcar company Daimler to cancel expansion plans in the country.

Many German businesses rushed to do business with Iran after the signing of the nuclear deal in 2015.

USA stiller store udenlandske selskaber overfor et valg: I kan lave forretning med os eller Iran. I må vælge.

Grenell was particularly instrumental in convincing Daimler to cancel its expansion and business with Iran, having met with the CEO of the company on several occasions, a U.S. official familiar with the process tells The Daily Caller.

The ambassador has met with several other CEOs of major German companies with planned business in Iran to deliver a stark message: either do business with Iran or the U.S., but not both.

ANNONSE

 

Den norske regering ønsker ikke at give noget råd til norske aktører. Er det fordi den ikke ønsker at sætte sig op mod USA i en for dem vigtig sag?

– Der knytter sig stor usikkerhed til hvordan de amerikanske sanktioner vil ramme ikke-amerikanske aktører og hvilke virkninger EU’s blokkeringsforordning vil have. For norske aktører med virksomhed med eller i Iran er det derfor vigtig at sætte sig ind i de nye regler, siger departementschef i Udenrigsministeriet Marianne Hagen (H) til NTB.

Hagen understreger, at norske myndigheder generelt er varsomme med at vurdere rækkevidden af andre landes regler. Derfor beder hun norske selskaber om selv at vurdere konsekvenserne af de forskellige regler fra USA. (NTB)

 

ANNONSE