Nyt

Obama gjorde Iran til en nøglefaktor i sin strategi for Mellemøsten. Han lod iranske udsendinge komme ind i administrationen. En af de mest kontroversielle er den tidligere ambassadør i Tyskland, Seyed Hossein Mousavian, som underviser på Princeton.

Mousavian blev anklaget for at være medskyldig i mordene på fire kurdiske oppositions medlemmer på restaurant Mykonos i Berlin i 1992. Han er nu i søgelyset for et interview, han gav til avisen Taz i 1997, hvor han går meget langt for at udtrykke støtte til Hizbollah og Hamas.

I et interview med det venstreorienterede tyske dagblad Taz i 1997 blev Mousavian, som dengang var Irans ambassadør i Tyskland, spurgt, om Iran støtter grupper som Hizbollah og Hamas. Mousavian så ud til at støtte Hamas. “Hvis du med det mener, at vi forsyner Hamas med våben: Nej, det gør vi ikke. Men hvis du mener, at vi støtter palæstinenserne i deres kamp, ja, så gør vi det.”

Da avisen spurgte, om Iran støtter Hizbollah materielt eller finansielt, svarede Mousavian: “Vi støtter Hizbollah moralsk og ikke ved at levere våben.”

Som ambassadør kunne Mousavian ikke indrømme, at Iran støttede Hizbollah og Hamas med våben, hvilket ville have ført til udvisning, men han turde flagre med politisk støtte på trods af involveringen i Mykonos-angrebene.

ANNONSE

Mousavian er i dag professor på det prestigefyldte Princeton University. Han har nu fået en sag på halsen i uddannelses udvalget i Repræsentanternes Hus. Den person, der lukkede ham ind i varmen i USA, var Obama.
Mousavian kom så langt ind, at amerikanske militær- og sikkerhedsfolk reagerede.

Mousavian, som specialiserer sig i Mellemøstens sikkerhed og atompolitik ved Princeton University, blev ifølge Washington Free Beacon, inviteret af Obama-administrationen mindst tre gange til Det Hvide Hus, og blev inviteret til at tale ved en vigtig militær begivenhed arrangeret af U.S. STRATCOM i august 2023 under Biden-administrationen.

I brevet fra Kongressen, som Fox News Digital først fik fat i, står der, at Mousavians deltagelse i STRATCOM-symposiet “bekymrede medlemmer af Armed Services Committees i både Repræsentanternes Hus og Senatet. Derudover er der aspekter af dette emne, der vedrører os som medlemmer af House Committee on Education and the Workforce.”

Mousavian kom også under beskydning i 1992 for at signalere sin støtte til Khomeinis fatwa mod Salman Rushdie.

I en Reuters-rapport fra 5. november 1992 med titlen “German Opposition Wants Iranian Envoy Expelled” stod der, at “…Hossein Mousavian blev indkaldt til det tyske udenrigsministerium, efter at han i et radiointerview havde sagt, at Bonn ikke ville handle imod sine handelsinteresser med Iran for at støtte Rushdies anmodning om at få døds dekretet ophævet.”
Reuters rapport fortsatte: “Socialdemokraten Freimut Duve fortalte parlamentet i en særlig debat om det, der er blevet kendt som ‘Rushdie-affæren’, at Mousavian burde forlade Tyskland, fordi han ikke respekterede landets love.”

I radiointerviewet efter Rushdies optræden forsvarede Mousavian den historiske islamiske praksis med dødsstraf for blasfemi.
I interviewet med Taz i 1997 afviser han Mykonos-dommen, som fandt Hizbollah-agenter skyldige. Men andre iranske efterretningsagenter, der hoppede af, identificerer Mousavian som en nøglefigur i mordene på iranske oppositionsfolk i Europa.

Ifølge en artikel fra 1997 i Berlin-avisen Der Tagesspiegel, fortalte Abolghasem Mesbahi, en tidligere højtstående iransk efterretningsofficer, en domstol i Berlin under Mykonos-retssagen: “Mousavian deltog i de fleste af [det iranske regimes] forbrydelser, der fandt sted i Europa.”

Men Mousavian er ikke den eneste tidligere iranske ambassadør, der har fået en plads på et amerikansk universitet.

Mohammad Jafar Mahallati var FN-ambassadør fra 1987-1989. Men det forhindrede ham ikke i at få en lærerstilling på Oberlin College i Ohio, hvor han underviste indtil november 2023.

 

Mahallati var Irans tidligere FN-ambassadør fra 1987 til 1989. Oberlin College afskedigede Mahallati i november 2023 efter en række skandaler, herunder Mahallatis pro-Hamas-lære og opfordringer til ødelæggelse af den jødiske stat. Ifølge Amnesty International dækkede Mahallati over det iranske regimes massemord på 5.000 iranske dissidenter i 1988.

Det mærkelige er, at man kan være ambassadør for USA’s dødsfjende Iran, som holdt amerikanske diplomater som gidsler i 444 dage, være involveret i mord på regimets modstandere, og alligevel finde vej ind på et amerikansk universitet og ikke lægge skjul på, hvor man står.

Svaret på det er USA under Obama. En tredje diplomat, Robert Malley, blev suspenderet fra udenrigsministeriet sidste år og frataget sin sikkerhedsgodkendelse af årsager, som endnu ikke er klarlagt. Han ledede en hel operation for at placere iranere i nøglepositioner i administrationen.

Det virkede uforståeligt, men bliver lidt mindre uforståeligt, når man læser om Moousavians og Mahallatis’ karrierer.

 

https://www.foxnews.com/world/iranian-academic-princeton-university-accused-publicly-supporting-hamas-hezbollah-terror-groups

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

ANNONSE