Nyt

Efterretningskomitéen i Repræsentanternes Hus fik torsdag overleveret en rapport om misbrug af loven om overvågning af amerikanske borgere. – Det minder om KGB-metoder, her i Amerika, sagde en repræsentant.

Komitéen kan vedtage, at rapporten skal offentliggøres. Eftersom republikanerne har flertal kan demokraterne ikke gøre noget. Afsløringerne kan komme til at ramme Obama og demokraterne som en hammer.

Den såkaldte ”Foreign Intelligence Surveillance Act” (FISA) blev vedtaget efter 9/11. Den giver National Security Agency myndighed til at aflytte absolut alt og alle, bare det sker udenfor USA’s grænser. Men loven har smuthuller og når amerikanerne «snakker» med udlændinge får de ”fair game.”(Der bliver set gennem fingre med en del).

En specialdomstol af samme navn, FISA, vurderer, hvornår der kan gives tilladelse til overvågning af amerikanske borgere. Det hævdes, at den famøse rapport om Trump, som Hillary bestilte og betalte for, blev brugt til at skaffe FBI tilladelse til at overvåge Trump.

Det er fremkommet i Kongreshøringer, at rapporten ikke blev verificeret af dem, som bestilte den på vegne af Hillary, et selskab som hedder Fustion GPS. At bruge en ikke-verificeret rapport som grundlag for overvågning vil derfor være et groft brud på reglerne.

ANNONSE

Nu siger republikanerne, at dette brud bare er et af mange. Det står i den fire sider lange rapport, de fik at se torsdag. Republikanerne vil have at alle amerikanere skal have rapporten at se. Demokraterne stemte imod.

“It is so alarming the American people have to see this,” Rep. Jim Jordan (R-Ohio) told Fox News.

“It’s troubling. It is shocking,” Rep. Mark Meadows (R-N.C.) said. “Part of me wishes that I didn’t read it because I don’t want to believe that those kinds of things could be happening in this country that I call home and love so much.”

“You think about, ‘is this happening in America or is this the KGB?’ That’s how alarming it is,” Rep. Scott Perry (R-Pa.) said.

Rep. Matt Gaetz (R-Fla.) predicted that people will lose their jobs if the memo is released.

“I believe the consequence of its release will be major changes in people currently working at the FBI and Department of Justice,” he said. According to Fox News, Gaetz was «referencing DOJ officials Rod Rosenstein and Bruce Ohr» with that statement.

«If the American people knew what was happening — if they saw the contents of this memo — a lot would become clear about the information that I’ve been talking about on television for the last several months,» Gaetz told Fox Business Thursday afternoon.

Affæren kan slå hovedet på sømmet: Medierne er gået efter Michael Flynn og justitsminister Jeff Sessions, fordi de ikke kan huske alle møder med russerne. Men hvis deres viden skyldes ulovlig overvågning tager sagen en helt anden drejning.

House Intelligence Committee Chairman Devin Nunes, R-Calif., told Fox News in December that his investigators have already uncovered evidence of abuse in the U.S. government’s surveillance practices.

“I believe there’s evidence that abuses have occurred,» Nunes said at the time.

Nunes pointed to the leaked conversation of former national security adviser, Gen. Mike Flynn with the Russian ambassador.

Da er det Obama-administrationens metoder som bliver centrale. Hvis de har misbrugt FISA-loven til politiske formål, for at få ram på en politisk modstander, vil det udløse en skandale uden sidestykke.

Sean Hannity har advaret om denne skandale i lang tid. Nu ser det ud til at han får ret.

 

GOP Reps Demand Immediate Release of ‘Shocking,’ ‘Troubling’ Memo on FISA Abuses

 

ANNONSE

Mest læst