Nyt

Apple-logoet over indgangen til Apple-butikken på 5th Avenue i New York City. Foto: Brendan McDermid / Reuters / Scanpix

De store tech-selskaber fjerner hjemmesider, de mener er politisk uspiselige. Charlottesville har været katalysator.

Selskaberne vil vise, at de deltager i “den fælles oprydning” på nettet.  Men konservative er bekymrede. Skal det ensidigt være “liberals”, som definerer, hvad der er acceptable meninger?

Demokratenes leder i Repræsentantens Hus, Nancy Pelosi, slog tonen an, da hun efter nyheden om Steve Bannons afgang sagde, at der stadigvæk var en “white supremacist” tilbage i Det hvide Hus. M.a.o. præsidenten. The Hill.

“Steve Bannon’s firing is welcome news, but it doesn’t disguise where President Trump himself stands on white supremacists and the bigoted beliefs they advance,” Pelosi said in a statement.

“President Trump’s growing record of repulsive statements is matched by his repulsive policies,” she added. “Personnel changes are worthless so long as President Trump continues to advance policies that disgrace our cherished American values.”

Det er uden sidestykke, at en repræsentant for den politiske elite omtaler De Forente Stater præsident som “white supremacist.

Det findes ingen tilsvarende frontal kritik den anden vej, og medierne bemærker det heller ikke. De er blandt de vigtigste leverandører af ammunition i krigen.

Uanset hvad præsidenten siger, vendes det til et våben mod ham. Han sagde, at der var vold på begge sider i Charlottesville, noget som alle kunne se. Men medierne mente, at de hørte en moralsk ekvivalens, som de nu bruger som påskud til at rive historiske monumenter ned og fjerne politiske fjender fra nettet.

Man begynder med de ekstreme hjemmesider, som Daily Stormer, der er nynazistisk, og arbejder sig “indad”.

Paula Boyard beskriver udviklingen i pjmedia.com: Tech Companies Begin Blacklisting Alt-Right Sites, Purging Them from the Internet.

De store tech-selskaber er lige så magtfulde, som jernbaneselskaberne og oliemagnaterne var i sin tid. De er vor tids “Rubber Barons”. Mark Steyn spørger: Hvis Standard Oil var så stor, at kartelloven tvang selskapet til at blive opsplittet, hvorfor så ikke Google?

ANNONSE

De store tech-selskaber kontrollerer ytringsfriheden i et moderne samfund. De bruger Charlottesville som begrundelse:

Add CloudFlare to the growing list of companies refusing to do business with the loathsome, hate-spewing Daily Stormer. Reversing the company’s previous stance on not censoring content, founder and CEO Matthew Prince wrote in an internal email that he “woke up this morning in a bad mood and decided to kick them off the Internet. It was a decision I could make because I’m the CEO of a major Internet infrastructure company.”

“My rationale for making this decision was simple: the people behind the Daily Stormer are a**holes and I’d had enough,” Prince wrote. “Let me be clear: this was an arbitrary decision.” [Emphasis added]

Prince indrømmer på selskabets blog, at det herefter vil blive vanskeligere at kritisere lande, somundertrykker ytringsfriheden:

And, after today, make no mistake, it will be a little bit harder for us to argue against a government somewhere pressuring us into taking down a site they don’t like.”

Det er en utrolig udtalelse, når det kommer fra en amerikansk topleder. Han siger “ja, vi er ikke bedre end Kina”. Men han synes altså, at det er prisen værd!

Andre tech-selskaber følger flokken:

Squarespace, a hosting company, told Ars on Wednesday that it would soon be booting some of its current customers. The company currently hosts numerous extremist sites, including freedomfront.org, identityevropa.com, and npiamerica.org, among others.

“In light of recent events, we have made the decision to remove a group of sites from our platform,” Terry Wei, a Squarespace spokesman, e-mailed Ars. “We have given the site owners 48 hours’ notice. We cannot provide further information at this time, but we’ll be in touch as soon as we have an update.

Apple og paypal vil ikke stå i baggrunden.

In addition, on Wednesday,  Apple said it would pull support for Apple Pay to a number of websites that sell “White Pride” apparel, and PayPal ceased its services to  VDARE, a white nationalist group.

Crowdfunding er blevet en vigtig indtægtskilde. Et hjemmeside som Hatreon lægger ingen politiske begrænsninger på indsamlingene. Det får Digital Ocean til at smide dem ud.

The company has also stopped providing services to Daily Stormer as well. Tech Crunch:

Earlier today cloud hosting platform DigitalOcean was  publicly called out on Twitter for providing services to both The Daily Stormer and pro-hate speech crowdfunding platform Hatreon.

Southern Poverty Law Center fungerer som fx Antirasistisk Senter i Norge. De har klare venstreorienterede præferencer, og alle, som udfordrer sådanne, bliver mærket med had-etiketten.

Disse organisationer er vilde med at lave lange lister over had-hjemmesider. Deres foretrukne metoder er udhængning og censur. Nu er censurtilhængerne i alliance med de store tech-selskaber både med hensyn til at rense USAs historie og lukke hjemmesider ned.

Det forekommer utrolig, at selskaber som Apple er med på dette, men det er et faktum. I Norge siger et firma som Reitan-gruppen, at de ikke vil være noget politisk parti. Men i USA er alle de store tech-selskaber politisk korrekte, og nu går i offensiv.

The Southern Poverty Law Center took a break from trying to get Confederate war memorials torn down this week to work on getting CloudFlare to ban 48 “hate sites.”

Inkvisitionen har også Breitbart i sigtekornet. Længer er afstanden ikke til USAs præsident.

Breitbart also found itself in the crosshairs of the newly emboldened Internet blacklisting activist with calls for CloudFlare to drop the site from its client list. A software engineer from Digital Ocean tweeted this:

Venstrefløjen har i årevis gjort brug af “association of guilt”, og denne fremgangsmåde er gået eliten i blodet. Den er selvretfærdig. Mennesker, som indoptager denne holdningen til omgivelserne, føler, at de gør det rigtige.

Det er underlig, at “in the land of the free” er der nu en alliancen mellem det yderste venstre, folk med køller og hjelme, NGO’er som Southern Poverty Law Center og selskaber som Apple.

Just this week Apple took sides, announcing a donation of $1 million to the extremist Southern Poverty Law Center and the Anti-Defamation League in the wake of the Charlottesville riots. Now that these groups have been emboldened, they won’t stop with Nazi and white nationalist sites.

Cloudflare beskytter hjemmesider med firewall. Hvis denne droppes, er de frit vildt for hackere. CEO-Prince indrømmer, at det er tech-titanene, som bestemmer over ytringsfriheten i USA.

Prince told Gizmodo:

We need to have a discussion around this, with clear rules and clear frameworks. My whims and those of Jeff [Bezos] and Larry [Page] and Satya [Nadella] and Mark [Zuckerberg], that shouldn’t be what determines what should be online. I think the people who run The Daily Stormer are abhorrent. But again I don’t think my political decisions should determine who should and shouldn’t be on the internet.

I USA er præsidenten disse selskabers fjende. I Europa samarbejder Zuckerberg og Angela Merkel om angiveri, udelukkelse og bøder.

Og liberale medier påstår stadig, at Merkel er den frie verdens politiske leder, efter at Trump blev valgt.

Vesten er ikke længere Vesten.

ANNONSE