Nyt

Illustrasjonsfoto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 3.0 (via Wikimedia Commons, utsnitt).

Et svensk sikkerhedsselskab har kundgjort, at det skal levere skudsikkert glas til en værdi af seks millioner kroner til en privatskole i Stockholm.

Kontrakten omfatter også montering, og det hele skal være færdigt i løbet af første kvartal, skriver VA Finans, som er et netsted for finansnyheder tilhørende det svenske økonomitidsskrift Veckans Affärer.

I en pressemelding siger selskabets direktør Michael Pettersson:

Sensec Holding har ved opkøbet af Milsec Sverige AB gennem 2017 fortsat etableringen af nye forretningsområder indenfor sikkerhed i følsomme miljøer, samtidig med at aftalen med skolen opfylder selskabets nye strategi for fortsat profitabel tilvækst. Det er endnu en prestigeopgave og vi ser en kraftig stigning indenfor dette segment. Desværre er det en konsekvens og en naturlig udvikling i dagens samfund, men det er meget tilfredsstillende at de vælger vore produkter og tjenesteydelser.

Skud mod skoler er altså en risiko som er kraftigt stigende, så det er en «naturlig udvikling» at man beskytter sig. En privatskole går foran. Det er jo et ekstra konkurrencefortrin at børn er beskyttet mod kugleregn i klasseværelset.

Forretningsmulighederne på dette område er næsten grænseløse. Skudsikre glas i biler er en anden mulighed. Det er jo nok noget man før i tiden mest associerede med steder som Vestbredden. 

ANNONSE

Siden er Vestbredden ”kommet hjem” til Sverige, her kaldt «følsomme miljøer». De som vokser op i den nye virkelighed, lader sig måske ikke påvirke alverden så længe de ikke selv rammes. Men for den som husker det tidligere så trygge Skandinavien, er det vel med et vist vemod man observerer denne «naturlige» udvikling. Hvis fremtidens generationer skal få et indblik i tilværelsen i anden halvdel af det 20. århundrede, må de i fravær af tidsvidner måske læse romaner fra den periode. Med mindre disse vil blive erklæret krænkende og fjernet fra hylderne, til den tid.

 

ANNONSE