Nyt

Det er først og fremmest islamistiske ekstremister, dette handler om. I byen som betegnes som IS-hovedstad i Europa grundet det høje antal, der har ladet sig hverve til Den islamske Stat. Men ikke bare islamister. Også voldelige højreekstreme og voldelige venstreekstreme er med til at ændre den svenske vestkystby.

Skræmmende enquete

De Sociale myndigheder i Gøteborg har foretaget en spørgeskemaundersøgelse blandt 920 «nøglepersoner» i byen. Blandt andet rektorer ved forskellige skoler har deltaget.  Undersøgelsens formål er at kortlægge disse nøglepersoners «erfaringer med voldelig ekstremisme».

  • 54 % erklærer sig helt eller delvis enig i at de «oplever voldelig ekstremisme som et stort problem».
  • 17 % oplyser at de har «mødt personer med forbindelser til voldelige ekstremistiske miljøer på arbejdspladsen».
  • 35 % «oplyser at de selv trues af personer fra voldelige miljøer». 

Udfør terror i Sverige!

Det hedder videre at der i Gøteborg findes individer, som åbent sympatiserer med IS. Men propagandaen «fra IS er ændret». Tidligere handlede propagandaen om at hverve folk til ¨at rejse til IS og gå i krig. Nu handler propagandaen om at «få personer til at benytte vold og gennemføre terrorhandlinger i deres egen by».

ANNONSE

-En enormt skræmmende rapport. Det er vigtigt, at vi ikke er naive overfor dette. Vi må turde handle, siger kommunalbestyrelsesmedlem Helene Odenjung.

Man kan vel sige. at dette er en længe ventet udvikling, og tilmed en naturlig udvikling som sådan, i et land, som ikke gik i små sko i forhold til at ønske hele verden velkommen. Hvordan man skal evne at rydde op fremstår som en gåde, i et land med politiet på hælene og retsvæsenet ligeså.  Vi glemmer jo ikke sådan lige rigspolitichefen, som i fjor gik ud med «hjelp oss, hjelp oss». Nu er den samme mand, Dan Eliasson, generaldirektør for myndighedernes organ for samfundsbeskyttelse og beredskab. Beroligende? Næppe.

Oprindeligt fra Rights.no

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE