Nyt

Foto: wikimedia. commons

Skuespiller Stefan Sauk føler at Sverige får stadig flere ligheder med Afrika, som han besøgte for nyligt. Det er på sin Facebook-side at den svenske skuespiller har lagt et satirisk videoklip op, som drager paralleller mellem den politiske udvikling i Sverige og Afrika.

“Jeg kan ikke undgå at gøre mig visse tanker. Der findes jo sager som viser de samme tendenser. Tag dette med at respektere valgresultatet: Dem plejer det at være lidt så som så med i afrikanske stater. Og når man endelig får et valgresultat frem bliver der et djævelsk postyr om hvem, der vandt og hvem, der skal have magten. Og et sædvanligt fænomen er at magten bliver vigtigere end alt andet – end både folk og land.”

At tilrane sig den politiske magt i Afrika er, i følge Stefan Sauk, det samme som at få fat i syltetøjskrukken og spise alt selv, og måske dele lidt med nogle kammerater – men vægre sig ved at gøre noget nyttigt for pengene, som f.eks. at bygge veje og skoler.

ANNONSE

Nepotismen er udbredt, påpeger han, og den der har magten bliver gerne lidt despotisk. Om nogen viser en afvigende holdning så sparker man ham bare ud, noget han også kommer med eksempler på fra Sverige.

En anden sag som slog Sauk ved sit besøg i Afrika, var koblingen mellem magt og manglen på uddannelse. Det er ingen god kombination, siger han ironisk, og dette fik ham til at tænke på Sverige og svenske ministre.  

“Der er uddannelsesniveauet jo ikke særlig højt”, forklarer han og begynder at tale om den nye IT-minister Anders Ygeman har fået en brugsvejledning for voksne indenfor digitalisering i Stefans Löfvens regering. Stefan Sauk sammenligner det med at han selv skulle gå ind på Karolinske Sygehus og træde til som hjernekirurg. Så farligt er det at sætte de forkerte mennesker i politiske magtpositioner.

http://www.friatider.se/stefan-sauk-sverige-b-rjar-likna-afrika

 

ANNONSE