Kommentar

Obama forsøgte at bagatellisere sin tilknytning til pastor Jeremiah A. Wright.

Economist and social commentator Thomas Sowell wrote that there was “no way that [Obama] didn’t know about Jeremiah Wright’s anti-American and racist diatribes from the pulpit.” He wrote that Obama was “no ordinary member” of the church, having once donated $20,000 to it, and that Obama’s speech was “like the Soviet show trials during their 1930s purges”, intended only to convince supporters.[56]

 

For ikke længe siden offentliggjorde State Department sin rapport om status for menneskerettighederne i verden. Den fik mådelig opmærksomhed. Rapporten var holdt i et bekymret tonefald: Demokratierne er på retur verden over. Ja, og det gælder ikke mindst USA selv.

Det som udspiller sig i USA er en selv-detronisering som savner sidestykke i verdenshistorien. Aldrig har et land anklaget sig selv som Demokraten, medierne, Big Tech og Corporate America gør.

ANNONSE

Tidligere har der været en vis kontinuitet mellem administrationerne. Det var mulig at lade dem få plads indenfor samme system.

 Men under Obama skete et brud. Antiamerikanismen indtog Det Hvide Hus. Det kom frem at parrets pastor i Chicago var en brandtaler af en præst ved navn Jeremiah Wright. Han stod i traditionen til Nation of Islam: ”America be damned”! Wright nedkaldte Guds vrede over Amerika. USA havde så mange synder på samvittigheden at det fortjente at gå under.

Tre dage efter 9/11 sagde Wright at Americas “chickens comes home to roost”, dvs. de havde nedkaldt dette over deres hoveder selv. 

Medierne og Obama fik store problemer med at bortforklare, at dette var manden, som havde viet dem. Medierne klarede at beskytte Obama, men nyere begivenheder har reaktiveret mindet om Wright. Vi forstår at det er hans ånd som er aktiv i BLM. Obama har været bærer af den. Når hans nærmeste rådgiver Valerie Jarrett kritiserer politiet for at have afværget et knivstikkeri ved at skyde, og mener pigerne hellere skulle fået lov til at stikke hinanden, går hun i virkeligheden ind for drab for den anden pige havde ikke nogen kniv. Så dybt er hadet mod politifolk.

Obama er på samme spor. Ved veteranen John Lewis´ begravelse hidsede han op folk med Jim Crow-talk. Obama er inspiratoren bag Obama og Kamala som på egen hånd ikke lyder specielt begavet. Men Obama ved hvad han gør. Han driver ”dog whistle politics”. Han hidser pøblen op.

Verden har målløs set på at pøblen har fået lov til at gå løs på historiske monumenter, på selve kulturarven, fundamentet for USA. Hvor man brænder kultur, vil man også brænde mennesker. Alligevel vil venstresiden i vore lande have det til at de kæmper for retfærdighed.

Obama var præsident i otte år. Alligevel har han stillet sig i spidsen for et projekt som river alt USA har stået for ned.

Det er en forløber for hvad som kommer til at ske i Vesteuropa, men Vesteuropa har ikke længere nogen vægt, selv om man elsker at tro det. Det er det kun USA som har haft og tro det eller ej: Trump øgede denne tyngde. Ingen turde hundse med USA på hans vagt.

Men nuå gør de det og det kommer vi til at se mere af. Vi kommer til at opleve angreb som gør USA magtesløs, politisk og militært. Biden har givet sine vigtigste våben fra sig på forhånd: Opretholdelsen af selvrespekten.

Biden skider i sin egen rede. Han tror det er moralsk. Han viser bare at han er en opportunist som vil score point. Han har ikke pejling på hvad han har sluppet løs. Kamala viser sig som usympatisk og tafatt. Det er Obama og hans folk som giver ordre.

Et USA som står og rakker ned på sig selv på verdensscenen står for fald. Dette vil have store konsekvenser. I bunden på NATO ligger et moralsk mandat: Disse lande følger en højere moralsk standard end andre. Når de ikke længere gør det, hvad er vitsen? Hvordan kan USA kritisere autoritære lande, når det selv bevæger sig i autoritær retning?

Politifolk mister jobbet fordi de anonymt har givet 25 dollar til et forsvarsforbund, mens Antifa-aktivister som er taget for vold, slippes ret ud, med kaution betalt af Kamala Harris. Hetzen mod politiet vier et land som ikke vil forsvare lov og orden og som besat af såkaldt systemisk racisme lader de sorte gå i hundene.

Samtidig bliver ubevæbnede demonstranter, som deltog i en fredelig demonstration i Washington, smidt i fængsel hvor de sidder i isolation 23 timer i døgnet og risikerer år bag tremmerne. Der hidses en stemning op mod “hvide nationalister” som i virkeligheden blot er almindelige danskere, som ikke deler storbyeliternes politiske synspunkter. For det skal de straffes. Venstreradikale journalister og kommentatorer siger at man må bekæmpe “hjemlige terrorister” med alle midler.

De mener sine egne borgere.

Samtidig strammes censuren og det skal ikke meget til før et forkert ord fører til tab af jobbet.

Demokraten var ikke tilfreds med at vinde 3. november. De er hævngerrige og vil have hele magten.

Et sådan land er ikke længere USA og hvis Vesteuropa ikke vil indse det fordi de selv er på samme galej, vil resten af verden registrere det, hvad enten det er venner eller fjender.

Verden kommer til at blive helt anderledes.

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE