Nyt

En britisk dokumentar opdagede i forbindelse med en stor undersøgelse, at 60% af de muslimske kvinder ikke vidste, at deres muslimske ægteskab (nikah) ikke er gyldigt i Storbritannien. Det omfatter også muslimske kvinder, som er født og opvokset i Storbritannien og som har en længere uddannelse bag sig. De havde taget det for givet, at den ceremoni som bliver udført af imame,n var en ægte vielse.

Men sådan er loven ikke. Islam har ingen historie i Storbritannien og muslimske vielser er ikke gyldige. De muslimske brudepar skal tilføje en borgerlig vielse til den muslimske for at blive registreret som ægtefolk.

Til sin forfærdelse har kvinderne opdaget, at «skilsmissen» ikke giver dem de rettigheder, de ellers ville haft krav på. Og nogle har opdaget, at årsagen til, at deres mand deres ikke vil gennemføre en borgerlig vielse skyldes, at han allerede er gift. Lidt kedeligt at opdage ti år og fire børn senere.

ANNONSE

Channel 4 interviewede 923 muslimske kvinder, som havde giftet sig i Storbritannien. 60% af dem havde ingen borgerlig vielse. To tredjedele ønskede heller ingen borgerlig vielse. 80% af de indgåede muslimske ægteskaber er ikke registreret noget sted, og 90% af moskeerne registrerer ikke de nikah-vielser, de foretager. Det viser, at Storbritannien ikke aner, hvad der foregår i parallelsamfundene og at det er vokset landet fuldstændig over hovedet. Der bor 3 millioner muslimer i Storbritannien – de aller fleste i England.

I stedet for at kræve, at de imamer, som står for nikah-vielser skal have dokumentation for, at der er indgået borgerlig vielse forud for nikah-vielsen, prøver man i Storbritannien atændre ægteskabsloven til at omfatte muslimske vielser. Man ser ud til at have opgivet at føre kontrol med, hvad muslimerne foretager sig internt. For det er ikke så ofte, at briterne selv ser sig ramt af den problemstilling.

En anden opdagelse Channel 4 gjorde var, at mere end 10% af de muslimske ægteskaber i Storbritannien var polygame.

I Danmark håndterer man muslimske vielser på en lidt anden måde. Her kan en imam forette vielsen med kun efter at have modtaget en gyldig prøvelsesattest fra parret udstedt af kommunen. Herudover skal begge parter medbringe dokumentation i form af sygesikringsbevis eller pas.

Det sætter dog ikke i praksis en stopper for flerkoneri, da man selvfølgelig kan sætte sig uden for dansk lov (som man ikke bryder sig om eller har respekt for) og fortsætte med at være muslimsk gift. Mørketallet for flerkoneri i praksis er efter sandsynlighed stort.

 

Daily Mail  Channel 4  The Guardian

ANNONSE

2 svar til “Muslimske kvinder ved ikke, at deres ægteskab ikke har retslig gyldighed”

  1. Karsten S siger:

    Der er jeg egentlig ret kold i rø… Hvis de åbenbart ubegavede kvinder ønsker at leve uden rettigheder, må de gøre det. Og de må også selv lave det om, hvis de ønsker det. Vi skal ikke rydde op i deres sump. Og endda mod deres vilje.

Mest læst