Nyt

I en ny programserie har BBC filmet shiamuslimske imamer i Irak, som sælger børn til såkaldte “zawaj al-mutaa” – “nydelsesægteskab”. Disse religiøse “ægteskaber” har en, for manden, selvvalgt varighed fra 99 år og ned til en times tid. Disse “ægteskaber” har ikke andre formål end religiøst at godkende prostitution og udnyttelse af kvinder og småpiger.

BBC gik undercover i Karbala i Irak. Byen er den vigtigste religiøse by i Irak og ligger 12 mil syd for Bagdad. BBCs reporter, Nawal al-Maghafi, blev ckokeret over hvad shia-imamerne mente var halal (godkendt af sharia-lovene). BBC’s undercover reporter blev fortalt at det ikke var noget problem at gifte sig med småpiger fra ni år og op.

“Nine years-old plus, there’s no problem at all. According to Sharia, there is no problem… Do what you desire.”

Forspil og analsex er tilladt, siger imamen, så længe manden undgår at tage jomfrudommen på pigen. ”Det er op til dig, hvordan du vil gøre det”, sagde imamen, “du har ret til hende. Du har lov til at tage hende bagfra. Gør hvad du ønsker”.

ANNONSE

In Karbala, Iraq’s most important religious city, the undercover reporter is introduced to a cleric who gives the shocking religious advice that pleasure marriage with a child is halal: “Nine years old plus, there’s no problem.” Foreplay and anal sex are permitted, he says, as long as the man avoids taking a young girl’s virginity. “It’s up to you how you want to do it, she’s permitted to you. You’re allowed to perform from behind. Do what you desire.”

På spørgsmål om hvad der sker, hvis pigen bliver skadet, siger imamen at det er et spørgsmål mellem manden og pigen.

‘That’s between you and her.’

Sharia trumfer alle andre love. Og de er urørlige, siger en tredje imam:

En talsmand for den irakiske regering kommenterede overfor BBC at hvis kvinder ikke går til politiet for at anmelde imamerne, så er det vanskeligt for myndighederne at agere.

“If women don’t go to the police with their complaints against clerics, it’s difficult for the authorities to act.”

Hvis du ikke selv har fundet en mindreårig at “gifte dig med”, så kan flere af imamerne skaffe dem til veje:

Det er de samme holdninger, som også viser sig i alle sex-groomingsagerne i Storbritannien og voldtægterne i Sverige: Kvinder, og aller mindst: hvide kvinder, har ingen værdi.

Nogen har venligst lagt BBC’s program op på YouTube. Den er et mustsee:

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE