Nyt

Skolepersonale og andre, der har tæt kontakt med muslimske piger, har en ny bekymring i forbindelse med tvangsægteskaber. Pigerne skal ikke længere sendes til udlandet for ægteskabet skal finde sted. Det sker nu i din stue via Skype. Imamer i Storbritannien udfører denne tjeneste på vegne af kontrollerende forældre til piger så unge som 11 år, skriver The Sunday Times.

En organisation kaldet Freedom har udleveret en gratis bog, “Men det er ikke fair”, der omhandler tvangsægteskaber, til 100 skoler. En anden organisation, Karma Nirvana, er sat op til at holde informationsmøder på skoler – et uønsket tilbud. I løbet af november og december havde organisationen modtaget 38 henvendelser fra 14 skoler. 11 var fra én skole i Birmingham samme dag, de gav præsentationen.

Informationsmøder og bøger giver pigerne mulighed for at kontakte den organisation, der kan hjælpe dem i at blive sendt til udlandet for at “slutte” ægteskabet, helst med en graviditet. Også drenge bliver tvangsgiftet over Skype. En dreng på 17 var gift væk, når hans forældre opdagede, at han havde en hvid kæreste.

ANNONSE

 

Tvangsægteskaber har været ulovligt i Storbritannien siden 2014, men kun én sag har resulteret i domfældelse.

 

Sunday Times 28.02.16 (papirudgaven)

ANNONSE