Nyt

Karmelitanerklosteret i Verdun. Foto: Aimelaime/Wikimedia Commons.

 

To islamister er blevet arresteret af fransk politi og sigtet for psykologisk vold efter, at de den 10. november trængte ind i et karmelitansk nonnekloster i Verdun under aftenbønnen, hvor de opfordrede søstrene til at konvertere til islam for ikke at ende i Helvede.

De ti søstre var bagefter i chok, skriver Nancy-avisen L’Est Republicain.

Da det var tid for aftenbønnen, gik to ca. 30-årige mænd med skæg og almindeligt tøj ind i karmelitanerklosteret i Verdun.

De talte med en søster ved indgangen, som fortalte dem, at ceremonien var lige ved at starte. «De spurgte, om de kunne gå ind i kapellet», siger biskoppen i Verdun. «Hun sagde ja.»

Så snart de kom ind i kapellet, «bad de på arabisk under aftenbønnen», siger biskop Gusching. «De henvendte sig til dem som budbringere og sagde: «Hvis I ikke konverterer, vil I ende i Helvede».

Statsadvokat i Verdun, Guillaume Dupont, oplyser, at en af de to mænd skrev «Allahu akbar» i gæstebogen, da de efterfølgende takkede for velkomsten og forlod klosteret.

Fremgangsmåden til de to islamister er helt identisk med den, som benyttes over for kristne i Mellemøsten: Man opfordres til at konvertere og advares mod konsekvenserne af at lade være. I værste fald bliver man efterfølgende dræbt.

Det er umuligt ikke at få associationer til mordet på Jacques Hamel, præsten som fik struben skåret over af to islamister, mens han holdt messe i Saint-Étienne-du-Rouvray den 26. juli 2016.

ANNONSE

Episoden aktualiserer da også spørsmålet om sikkerheten rundt kristne mål i Europa. Kristne har som prinsipp at alle er velkomne til å være til stede under deres seremonier.

Sagen mod de to indtrængere i Verdun kommer for retten den 28. april. De risikerer tre års fængsel og bøder på op til 45.000 euro.

Imam Abdelkrim Aïtelkaid i Verdun siger i en kommentar, at de to mænd krænkede en helligdom, og at det «ikke er måden, vi gør det på». Islamiseringen skal ske med en hvis smartness, trods alt.

 

ANNONSE