Nyt

Mens nordmændene gik til valgurnerne mandag aften, befandt den tyske statsminister og CDU-leder Angela Merkel sig i krydsild i ARDs valgudsendelse. Der skal som bekendt holdes parlamentsvalg i Tyskland den 24. september.

Der Spiegel skriver, at Merkel gjorde en rigtig god figur under udsendelsen, hvor hun gennem 75 minutter besvarede spørgsmål fra et publikum bestående af 150 personer.

Det handlede om disse temaer: Pensioner, børnepasning, ældrepleje, miljø, landbrug, flygtninge, racisme, diesel-skandalen, dyrebeskyttelse, forsvaret og Tyrkiet.

De fleste emner var sikker grund for statsministeren, som fører stort i meningsmålingerne og som næstenmed garanti bliver genvalgt.

Programmets mest bemerkelsesværdige ordveksling fandt sted da en mand fra Thüringen, som roste Merkel for den økonomiske politik, spurgte hende hvad hun ville gøre med den «overdrevne fremmedgørelse» på grund af alle asylsøgerne. Mange syrere er militærnægtere, havde han læst. «Hvis vore bedsteforældre havde været det samme i 1945, ville der ikke have eksisteret noget Tyskland længere», tilføjede han – måske lidt overflødigt og ikke sagt med den mest udtalte situationsfornemmelse.

Nogen blandt publikum buede, men Merkel løftede hånden for at få dem til å holde op, og fortalte ham, at det syriske militær tvinges til at dræbe deres egne landsmænd, inden hun tilføjede:

ANNONSE

Ingen i Tyskland har fået mindre på grund af flygtningene, og hverken social- eller uddannelsesstøtten er blevet beskåret, fremhævede Merkel, idet hun suverænt forsvarede sin politik. Hun udtrykte forståelse for mandens sorger, men havde et klart budskab til ham: «Hav et åbent hjerte for mennesker, som har det meget dårligere end du selv.»

Statsministeren undgik altså at besvare spørgsmålet direkte. Men det hun sagde, betyder utvivlsomt, at hun i praksis ikke lader sig påvirke af, at tyskere føler sig fremmedgjort i sit eget land.

For at slippe for at gøre det til et tema, valgte hun i stedet at tale om offentlige ydelser, som for at sige: Hyg dig med de penge, som skaffes til veje af den solide økonomi, du anerkender, og væn dig til, at Tyskland ikke længere føles som dit hjem.

Selvom ingen har fået mindre på grund af «flygtningene», er der nok mange, som vil hævde, at de har fået det værre, for eksempel fordi de ikke kan bævege sig i det offentlige rum lige så trygt som før.

Eksemplerne er legio, fra offentlige svømmehaller og parker via domkirkepladsen i Köln og til åstederne for berigelseskriminalitet, seksualforbrydelser eller terror. Den 19-årige medicinstuderende Maria Ladenburger kom aldrig hjem den 16. oktober 2016, men ble voldtaget, dræbt og kastet i floden af den afghanske asylsøger, Hussein Khavari, som kom til Tyskland i 2015. Hvad terroren angår…

Når Merkel aldrig konfronteres med disse udviklingstræk, må man give Jürgen Habermas ret i sin påstand om, at tyske medier i bund og grund er servile over for magten.

Hvorvidt manden fra Thüringen vil stemme på CDU, vides ikke. Men Merkel har sandsynligvis skaffet sig flere nye vælgere.

ANNONSE

3 svar til “Merkel: “Ingen har fået mindre på grund af flygtningene””

 1. Henrik Larsen siger:

  Jeg tror nok, at tyskere, som er blevet opsagt fra deres kommunale lejligheder – og det findes der MANGE eksempler på – fordi kommunen skulle bruge lejligheden til flygtninge, ville mene, at flygtningestrømmen har kostet dem et eller andet.

  Heldigvis er medier begyndt at skrive om det, og de pågældende finder sig ikke bare i det, og søger/får juridisk hjælp.

  Men skaden er sket for mange, som ikke har mange chancer for at få en bolig igen i deres “eget” nærområde….

  http://www.stern.de/wirtschaft/news/fluechtlinge–wie-mietern-wegen-eigenbedarf-die-wohnung-gekuendigt-wird-6500184.html

 2. Margrethe siger:

  Med andre ord, vælger flertallet af tyskere at stemme Europa ned i skyttegravene. For tredje gang. Når krigen er overstået og de gode igen har sejret, skal Tyskland på ny splittes op i delstater med forbud mod at samle sig en fælles “Bundesrepublik” og forbud mod fælles militær. De kan hverken tåle eller administrere den magt, det giver. Alle gode gange tre må være bevis nok.

 3. ShadowsofLight siger:

  Danskere ville allerede have været i mindretal i Danmark i dag hvis alle flygtninge gav en positiv indtjening til statskassen.

  Vores udrensning sker nu med langsommere tempo fordi det er bredt anderkendt at det forholder sig anderledes, men man vil aldrig stoppe snakken om løgnene integration og assimilation.

  Præcis det samme råd, præcis den samme egoisme, præcis den samme atomisering og hyper-individualisme hersker i Danmark som det gør i Tyskland. Måske mere endda.

  Så længe der ikke findes en modpol der med egen kraft og opvågning har hævet sig selv over modernitetens degeneration og forfald, der har viljen til at stå fast og sejre, venter vi på samme skæbne.

  Man kan ikke stemme sig ud af at være et besat territorium.