Nyt

En forældre til et barn i folkeskolens 9. klasse, sendte mig forleden et screencap fra forældreintra, angående en opgave i samfundsfag/historie. Læreren fortalte at eleverne havde arbejdet med begrebet ‘ungdomskultur’, udvalgt blandt fire emner: ‘Christinia, BZ-bevægelsen, Jagtvej 69 og Roskildefestivalen’ (stavefejl bevaret). Ungdomskultur var således synonymt med venstreorienteret eller venstreradikal. Frisind og fester.

I går berettede Fredericia Dagblad om Region Midtjylland-projektet ‘Demokratistafetten’, der netop havde afholdt et arrangement på Tørring Gymnasium. Konkret var formålet med med happeningen, at give eleverne et indblik i, hvordan det var “at være flygtning og prisgivet andres velvilje”.

En ond (højreorienteret) diktator havde taget magten, og krævede at alle skulle tage en ‘danskhedsprøve’. En klar pendant til indfødsretsprøven, som udlændinge skal bestå for at få dansk statsborgerskab, ikke for at undgå deportation. Agnete fra 2C var forarget: Tænk at flygtninge skal bestå en test for at afklare om de er danske nok.

ANNONSE

Fra artiklen i Fredericia Dagblad – Happening på Tørring Gymnasium gav stof til eftertanke (25. februar 2016, ikke online).

“Gymnasieelever i Tørring fik en noget anderledes start på morgenen i går, da en gruppe sortklædte mænd med hætter trukket ned over hovederne brasede ind i klasselokalerne med en besked: ‘Landet er i undtagelsestilstand’. …

-En ond diktator har overtaget magten, I er nødt til at flygte og senere bestå en danskhedsprøve for at se, om I kan få hjælp, lød beskeden til de 420 elever. …

De tre piger blev ligesom resten af skolens elever gennet ud af lokalet og ind i gymnasiets kantine, hvor de skulle bestå en danskhedsprøve.

… mærkeligt, at flygtninge skal kunne besvare en test om at være dansk, som vi almendannede gymnasieelever har svært ved, mener Agnete Gjesse.”

ANNONSE

5 svar til “Arrangement på gymnasium: Ond diktator tager magten, og kræver at alle aflægger ‘danskhedsprøve’”

 1. Per T siger:

  Fin happening, de burde måske bare have ladet de sortklædte mænd med hætter kræve eleverne skulle fremsige den islamiske trosbekendelse. Og selvfølgelig skære halsen over på dem der ikke kunne….gerne med videooptagelser til familien derhjemme.

  Det er jo netop sådan det foregår ude i verden i dag….. og sikkert i Danmark indenfor elevernes levetid.

  DET ville have været sand samfundskundskab…. men selvfølgelig ikke i de rødes ånd

 2. Henrik Petersen siger:

  ” vi almendannede gymnasieelever har svært ved, mener Agnete Gjesse.” Almendannede.. den var god. De er fuldstændigt blanke vedr. alt af betydning. De kan knap nok læse og skrive og når det kommer til selvstændig tænkning er de hjælpeløse.

 3. Bastardo siger:

  Støttet af Kulturstyrelsen. Jeg har ikke kunnet finde ud af bevillingens størrelse.

 4. Søren Hansen siger:

  Her er et bedre bud på danske gymnasieelevers almene dannelse (fra en gymnasieelev):

  http://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE8474636/kultur-et-fremmedord-for-min-generation/