Kommentar

For første gang kan der trækkes tråde mellem en af Danmarks mest kendte journalister, TV 2’s ledelse samt det kriminelle netværk, der skildres i dokumentarserien ‘Den sorte svane’.

Tv- og radioværten Mette Vibe Utzon, kendt fra Danmarks Radios og TV 2s nyhedsudsendelser, har en nær relation til TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors Nielsen.

Ulla Pors Nielsen bærer et stort ledelsesansvar for dokumentaren ‘Den sorte svane’, der er blevet set af tusindvis af danskere på TV 2 Play.

Omvendt har Mette Vibe Utzon tætte familiære forbindelser, der har rødder i det kriminelle miljø, der skildres i ‘Den sorte svane’.

Mette Vibe Utzons muslimske svigersøn, Abdelrahman Mustafa / Abud Mustafa, har stiftet indvandrerbanden Brothas sammen med en af hovedfigurerne i ‘Den sorte svane’.

En faretruende cirkel er slået. Toppen af Mediedanmark er på sindrig vis forbundet til det kriminelle miljø, journalisterne selv afdækker.

Journalisternes og de kriminelles verden er forbundet. Men ingen medier fortæller den side af historien.

TV 2-dokumentaren ‘Den sorte svane’ er blevet et stort samtaleemne i befolkningen, og hver dag pibler nye sidehistorier afledt af dokumentarserien frem i medierne. I Den sorte svane viser skjulte optagelser, hvordan kriminelle indvandrere får en hjælpende hånd af etnisk danske advokater og et tidligere socialdemokratisk byrådsmedlem.

Lad os se på den kvindelige journalist, der sidder i toppen af denne bizarre matrix af kriminalitet og journalistik.

62-årige Mette Vibe Utzon er en af Danmarks mest kendte og benyttede tv- og radioværter. Mette Vibe Utzon har i årtier arbejdet som nyhedsvært hos de statsejede medier Danmarks Radio og TV 2.

I dag arbejder Mette Vibe Utzon som radiovært og nyhedsjournalist på det statsfinansierede medie Radio4.

Men hvordan trækker Mette Vibe Utzon tråde til både det kriminelle miljø i ‘Den sorte svane’ – samt den TV 2-ledelse, der har ansvaret for selvsamme dokumentarserie?

Mette Vibe Utzon er nært forbundet til TV 2’s nyhedsdirektør Ulla Pors Nielsen gennem en årelang relation i medieverdenen.

61-årige Ulla Pors Nielsen har en stor del af det overordnede ansvar for dokumentarserien ‘Den sorte svane’.

Ulla Pors Nielsen udtaler sig på vegne af TV 2 om de journalistiske udfordringer med ‘Den sorte svane’. Her beskriver TV 2-chefen, hvordan journalist og filminstruktør Mads Brügger henvender sig til TV 2 for at realisere dokumentarserien.

ANNONSE

Det står klart, at TV 2 Nyhederne og Ulla Pors Nielsen spiller en hovedrolle i realiseringen af Mads Brüggers ide. ‘Den sorte svane’ er delvist finansieret af TV 2, og hovedparten af journalisterne og cheferne i dokumentarprogrammet er til daglig ansat under Ulla Pors Nielsens ledelse.

Der er tale om såkaldte ‘graverjournalister’, der er ansat hos TV 2 Nyhederne. Den samme gruppe journalistiske medarbejdere arbejder også på blandt andet den populære TV 2-serie ‘Operation X’.

Men hvordan er TV 2-chefen Ulla Pors Nielsen så forbundet til Mette Vibe Utzon?

Her bliver det meget privat og direkte. Man får en fornemmelse af, at Ulla Pors Nielsen og Mette Vibe Utzon har en venindeagtig relation, når der dykkes ned i deres sociale medier.

Når TV 2-chefen Ulla Pors laver SoMe-opslag med familiemedlemmer, julehygge og ferierejser på det sociale medie Instagram, så står Mette Vibe Utzon klar med ‘likes’.

I sommeren 2021 er Ulla Pors Nielsen på familieferie i Grækenland. Her nyder familien livet og det azurblå hav på øen Folegandros i det græske øhav. De unge mennesker snorkler og hopper i havet fra klipperne. Journalisten Mette Vibe Utzon sender et ‘synes godt om’ til TV 2-chefen.

I juli 2020 er TV 2’s Ulla Pors Nielsen på sommerferie med sin ægtemand. Denne gang går turen til den norske øgruppe Lofoten. Solen skinner igen fra en dybblå himmel. Der hænger tørrede fisk ved de idylliske norske fiskehuse.

“Melder alt ok fra Lofoten,” lyder det fra Ulla Pors.

Også denne gang sender Mette Vibe Utzon et ‘like’ og trykker på ‘synes godt om’-knappen, der er placeret under de private feriefotos af nyhedsdirektøren og hendes ægtemand.

Dette mønster gentager sig. Få uger før Norge-turen foreviger TV 2-chefen Ulla Pors en badetur sammen med sin mand. Det foregår i bølgerne ved en nordsjællandsk strand. Igen kommer der en varm hilsen fra Mette Vibe Utzon.

Dette er en lille del af de varme SoMe-hilsner, der udveksles mellem Mette Vibe Utzon og Ulla Pors Nielsen.

Men nyhedsdirektør Ulla Pors Nielsen og Mette Vibe Utzon har ikke kun forbindelser på det private plan. Deres jobmæssige samarbejde strækker sig over mange år.

Før Ulla Pors Nielsen bliver topchef hos TV 2, arbejder hun som mening journalist og USA-korrespondent hos TV 2. I midten af 00’erne lander Ulla Pors et topjob hos Danmarks Radio – som programchef for DR1-kanalen.

På daværende tidspunkt arbejder Mette Vibe Utzon også på Danmarks Radio. Her er Mette Vibe Utzon vært på nyheds- og debatprogrammer såsom ‘Debatten’ på DR2 og ‘Profilen’. Mette Vibe Utzon vikarierer også på TV Avisens nyhedsflagskib ‘Søndagsmagasinet’.

Her sidder Mette Vibe Utzon i værtsstolen, når det nuværende europaparlamentsmedlem fra Venstre, Morten Løkkegaard, ikke er tilgængelig. 59-årige Morten Løkkegaard har en fortid som journalist og vært på TV Avisen.

I DR’s nyhedsafdeling får den nuværende Venstre-politiker, Morten Løkkegaard, et kærlighedsforhold og barn med kollegaen Paula Larrain – der senere får en kort karriere som kandidat for De Konservative og et endnu kortere forhold til nu afdøde Mads Holger.

I dag er Paula Larrain, der er født i Chile, mest kendt som en ‘venligbo’-aktivist, der taler palæstinenserne og MENAPT-migranternes sag. Paula Larrain får eksempelvis betalt rejser til Mellemøsten af en statsstøttet nødhjælpsorganisation. Den gratis rejse resulterer i, at Paula Larrain skriver Palæstina-venlige indlæg i medierne, der er forklædt som journalistik.

Mette Vibe Utzon og mediechefen Ulla Pors Nielsens karrierebaner mødes på Danmarks Radio. Senere får Mette Vibe Utzon et job som nyhedsvært på TV 2 og vinker farvel til Ulla Pors.

Mette Vibe Utzons sviptur til TV 2 får en hurtig afslutning.

I 2008 headhunter den daværende DR-chef Ulla Pors Nielsen sin journalistkollega, Mette Vibe Utzon, tilbage til en lukrativ stilling som nyhedsvært på Danmarks Radio.

“På DR1 glæder vi os over, at Mette Vibe vender tilbage. Vi synes i høj grad, at Mettes stærke journalistiske profil hører til på kanalen,” siger Ulla Pors Nielsen i en officiel udtalelse fra DR.

Man fornemmer den varme relation mellem Mette Vibe Utzon og Ulla Pors Nielsen i DR’s pressemeddelelse.

Alt kører på skinner for kollegaerne Mette Vibe Utzon og Ulla Pors Nielsen. Men i begyndelsen af 2011 bliver Ulla Pors hentet tilbage til en chefstilling hos TV 2.

På mærkværdig vis skifter Mette Vibe Utzon også tilbage til TV 2. Det sker få måneder efter, at Ulla Pors Nielsen indtager chefstolen hos TV 2.

Nu er Mette Vibe Utzon og Ulla Pors Nielsen igen forenet på en statsejet mediearbejdsplads. Ulla Pors Nielsen i chefrollen og Mette Vibe Utzon som fremtrædende nyhedsvært.

Vi ved, at dette samarbejde mellem de to kvindelige journalister udmønter sig i hilsner på de sociale medier af meget privat karakter.

Dermed er der fastlagt en stærk forbindelse mellem en af de øverste TV 2-chefer, Ulla Pors Nielsen, og skærmtrolden Mette Vibe Utzon.

Det er værd at understrege følgende.

Ulla Pors Nielsen har et direkte ledelsesansvar for en stor del af de journalister, der arbejder på den debatskabende dokumentar ‘Den sorte svane’. Her har Ulla Pors Nielsen haft et nært kendskab til de hemmelige afsløringer om den kriminelle underverden, der rammer danskerne i foråret 2024.

Og her bliver det prekært.

For Mette Vibe Utzon er ikke bare forbundet til TV 2-chefen Ulla Pors Nielsen. Mette Vibe Utzon trækker også direkte tråde til det bandekriminelle miljø, som bliver afdækket i dokumentaren.

I april 2016 bliver Mette Vibe Utzons datter, Amanda Vibe Utzon Carlsen, gift med det berygtede bandemedlem Abdelrahman Mustafa.

Mette Vibe Utzons datter konverterer til islam, da hun er omkring 18 år. Senere forelsker den unge pige sig i den kriminelle muslim, Abdelrahman Mustafa, der på u-islamisk vis har været gift før og allerede er far.

Abdelrahman Mustafa går også under navnet ‘Abud Mustafa’, når han optræder i medierne hos DR og TV 2.

Abdelrahman Mustafa er en berygtet islamist, der er nært forbundet til dobbeltmorderen, knivstikkeren og Islamisk Stat-terroristen, Omar El-Hussein.

På årsdagen for terrorangrebet på Lars Vilks Komiteens debatmøde i Krudttønden og den jødiske synagoge mindes Abdelrahman Mustafa sin ven, IS-terroristen Omar El-Hussein, på de sociale medier.

Abdelrahman Mustafa kalder Omar El-Hussein, der dræbte filmanden Finn Nørgaard og jødiske Dan Uzan, for “min bror i islam”.

I midten af 00’erne overfalder Abdelrahman Mustafa en butiksindehaver. Mette Vibe Utzons svigersøn begynder at slå, og han tramper sit offer i hovedet. Det resulterer i fire måneders fængsel.

“Jeg mistede besindelsen,” udtaler Abdelrahman Mustafa og tilføjer:

“Jeg mente, at jeg var berettiget til at slå ham.”

Det interessante er Mette Vibe Utzons svigersøns relation til en særlig del af den kriminelle underverden.

Abdelrahman Mustafa har tætte forbindelser til en af hovedkaraktererne i ‘Den sorte svane’.

Abdelrahman Mustafa stifter den skydegale og blodplettede indvandrerbande, ‘Brothas’, i fællesskab med den tyrkiske statsborger, Tamer Kibar.

Tamer Kibar er en hovedfigur i ‘Den sorte Svane’. Han er dømt for flere tilfælde af ulovlige våben. I TV 2-dokumentaren truer Tamer Kibar med drab og ‘nakkeskud’.

En stor del af Brothas-banden, som Tamer Kibar stifter med Mette Vibe Utzons svigersøn, bliver senere til NNV-banden, der hærger København med blodige skyderier.

Den bandekriminelle Tamer Kibar har angiveligt et kærlighedsforhold til hovedpersonen i Den sorte svane, Amira Smajic.

Tamer Kibar og Amira Smajic deler folkeregisteradresse og udleverer 190.000 kroner i kontanter til en tredje person.

Udlevering af kontanter er en central del af de såkaldte ‘fakturafabrikker’, som er en form for økonomisk kriminalitet, som bruges til grov skattesvindel.

I dokumentarudsendelsen hører man Tamer Kibar sige “giv mig et kys” til erhvervsjuristen Amira Smajic.

Amira Smajic har tidligere arbejdet som rådgiver og erhvervsjurist for NNV-banden – der tidligere gik under navnet ‘Brothas’.

Den bosniskfødte Amira Smajic er blevet aflønnet direkte af TV 2 og nyhedsdirektøren Ulla Pors Nielsen i forbindelse med dokumentaren ‘Den sorte svane’.

“Hun (Amira Smajic, red.) er blevet aflønnet med 30.000 kroner om måneden, da hun ikke havde mulighed for at passe et andet arbejde under projektet,” udtaler TV 2’s Ulla Pors Nielsen.

Derudover har TV 2 og Ulla Pors Nielsen givet den kriminelle erhvervsjurist, Amira Smajic, 15.000 kroner. Et beløb, der blev givet videre til den bandekriminelle pakistaner, Safar Abrar Raja, der lever som førtidspensionist og praktiserende muslim i Danmark.

Der er altså tydelige forbindelser mellem journalisten Mette Vibe Utzons svigersøn og de absolutte hovedpersoner i TV 2’s dokumentarserie ‘Den sorte svane’.

Mette Vibe Utzon dækker selv de opsigtsvækkende afsløringer i ‘Den sorte svane’. Det sker som vært i programmet ‘Hovedet og halen’ på Radio4.

Her fortier Mette Vibe Utzon både sit forhold til TV 2’s nyhedsdirektør. Samt det faktum at Mette Vibe Utzons svigersøn har været involveret i kriminalitet – sammen med en af hovedpersonerne i dokumentaren ‘Den sorte svane’.

På Danmarks Radio er der også et sammenfald af interesser i dækningen af ‘Den sorte svane’.

Mette Vibe Utzon har datteren, Amanda Vibe Utzon Carlsen, sammen med journalistkollegaen og eksmanden Søren Carlsen.

Søren Carlsen er nyhedsvært på DR’s P1-program ‘Orientering’. Her dækker nogle af Søren Carlsens værtskollegaer ‘Den sorte svane’.

DR’s Søren Carlsen står ikke bag mikrofonen, da kriminaliteten i ‘Den sorte svane’ bliver omtalt. Men Søren Carlsen er en del af redaktionen bag nyhedsudsendelsen. Har Søren Carlsen fortalt sine kollegaer, at han er inhabil, hvad dækningen af Den sorte svane angår?

Det ligger fast, at DR-værten Søren Carlsens svigersøn trækker kriminelle tråde til hovedpersonerne i ‘Den sorte svane’. Dette vælger Danmarks Radio at fortie.

Søren Carlsen og ekskonen Mette Vibe Utzon har tidligere stået sammen bag mikrofonerne i udsendelsen ‘Orientering’ på P1. Parrets svigersøn, Abdelrahman Mustafa, har været en flittig gæst i flere debat- og aktualitetsprogrammer på DR-kanalen P1.

Men det mudrede billede bliver kun endnu mere broget.

Der er endnu en tråd mellem den danske medieverden, Mette Vibe Utzon og den bandekriminelle svigersøn, der er dømt for vold og kidnapning.

I efteråret 2013 er Mette Vibe Utzon på en venindetur til London. Mette Vibes kvindelige journalistkollega har fået en rejse i fødselsdagsgave. Og nu står den på hyggetur til den engelske hovedstad.

Både Mette Vibe Utzon og veninden har en fælles fortid som journalister på Danmarks Radios TV Avisen.

På daværende tidspunkt er Mette Vibe Utzons journalistveninde gift med den magtfulde og erfarne journalist, Thomas Stokholm Vorf.

58-årige Thomas Vorf har ligeledes en fortid på Danmarks Radios TV Avisen.

Men journalisten og dokumentarfilmskaberen, Thomas Stokholm Vorf, har også en broget fortid som chef på Ekstra Bladet. I forbindelse med de rullende metoo-skandaler må Thomas Stokholm Vorf undskylde for at have dækket over grov sexisme på avisen.

“Jeg vil gerne sige undskyld for, at jeg har været med til at dække over flere sager om sexisme, mens jeg sad som chef på Ekstra Bladet,” siger Thomas Stokholm Vorf.

Det er den stærkt venstreorienterede og woke-parate journalist, Poul Madsen, der har det overordnede ansvar for den kvindefjendske metoo-periode på Ekstra Bladet, som Thomas Stokholm Vorf undskylder for.

Den tidligere ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, Poul Madsen, har også en fortid som chef på TV 2, hvor han var leder af nyhedsafdelingen i København.

Thomas Stokholm Vorf bliver fyret fra Ekstra Bladet i foråret 2018. Men lander senere et attraktivt job – med relationer til Mette Vibe Utzon og hendes kriminelle svigersøn Abud Mustafa.

I sommeren 2023 udgiver forlaget Mofibo en biografi og lydbog om Mette Vibe Utzons svigersøn, Abdelrahman Mustafa. På bogens omslag bliver Abdelrahman Mustafa omtalt som ‘Abud Mustafa’.

Bogen beskriver Abdelrahman Mustafas bandekarriere, der er præget af drab, vold og grusomme kidnapninger.

Bogens forfatter – eller såkaldte ‘ghostwriter’ – er journalisten Thomas Stokholm Vorf.

Thomas Stokholm Vorf, hvis daværende kone tager på venindeferie med Mette Vibe Utzon, der er svigermor til den bandekriminelle hovedperson i portrætbogen.

Thomas Stokholm Vorf tjener penge på bogsamarbejdet med den bandekriminelle Abdelrahman Mustafa.

Thomas Stokholm Vorf har i øvrigt selv leveret en prisbelønnet og opsigtsvækkende tv-dokumentarudsendelse til TV 2, der i lighed med ‘Den sorte svane’ afdækker den kriminelle underverden i Danmark.

Det bliver næppe mere sammenspist end dette.

Tv- og radioværten Mette Vibe Utzon formår at trække tråde til både TV 2’s ledelse – samt det kriminelle persongalleri, der bliver afsløret i TV 2’s dokumentar.

De personlige forbindelser mellem Mette Vibe Utzon og TV 2’s nyhedsdirektør, Ulla Pors Nielsen – der har et ledelsesansvar for ‘Den sorte svane’-serien – er særlig foruroligende, når man læser de næste linjer.

Mette Vibe Utzons nærmeste familie er forbundet til en af de kriminelle hovedpersoner i TV 2’s ‘Den sorte svane’. En forbindelse, der er grundlagt med grov bandekriminalitet og vold.

Ovenstående er blevet mørkelagt af medier og journalister i Danmark.

Det gælder også bagmanden og værten i ‘Den sorte svane’, chefredaktør Mads Brügger.

Mads Brügger og journalistkollegaerne fortæller ikke om de mudrede forbindelser mellem en TV 2-chef, dennes nære kollega samt de kriminelle hovedkarakterer i Den sorte svane.

Dette sammenfald af journalistiske interesser og grov kriminalitet må og skal afdækkes for den danske befolkning.

nbsp;

 

ANNONSE