Nyt

Bureaukratiets bødler har svunget øksen over licensstationen Radio24syv. 1. november 2019 lukker og slukker radioen, der bragte kritiske nyheder, var en legeplads for kultureliten og multikultur for multikulturens skyld.

På Radio24syv kunne nyhedsoplæseren med rødder i Palæstina og Vollsmose demonstrerer, at det ikke betyder noget om, du kan udtale navnet på ferieøen Madeira. Det vigtige er at kunne lufte sharia-tørklædet for åben mikrofon og kæmpe for et forbud mod satiretegninger af “profeten”.

“Mange af os brød os ikke om Jyllands-Postens manifestation af, at vi nu alle skulle acceptere at blive hånet, spottet og latterliggjort,” erklærede Radio24syvs muslimske nyhedsvært.

Rutsjebaneturen har været lang, varieret, med krogede sving og hastige fald.

For otte år siden åbner den forhenværende DR-direktør Jørgen Ramskov kisten med de 93 millioner årlige licenskroner. Gammelkommunisten Ramskov får følgeskab af DR’s raske svende – Mikael Bertelsen og Mads Brügger – og det ræverøde kirsebær på toppen bliver DR-chefen Susanne Moll, der skal styre nyhedsmøllen.

I dag fortæller man gerne historien om den selvtænkende og nyskabende radio. Men der stod ‘Danmarks Radio’ på hele Radio24syvs ræverøde fundament.

Radioens første tid var en slingrekurs, der både mødte kritik og undren. Men indholdet på Radio24syv var i den grad noget, som kollegerne fra DR aldrig ville have turdet producere. Undertegnede blev for eksempel interviewet i seks timer med tilhørende fri bar.

ANNONSE

Et radiotransmitteret kanindrab medfører dødstrusler, man normalt kun ser fra islamister. Og kulturelitens elite anmeldte gourmetrestauranter, hvor ‘husets vin’ ville få saglig Peter Brixtofte til at både rødme og savle.

Vennernes venner befolker radioen. En undersøgelse viser, at op mod en fjerdedel af radioens værter enten er private venner med den dynamiske chefduo ‘Bertelsen & Brügger’ – eller har planer om at blive det. Programchefen Mads Brügger forgylder ikke blot vennerne med taletid foran mikrofonen, også vennernes slukne pengekasser bliver fyldt op. DR-vennerne etablerer nystartede firmaer, og pludselig står der ‘24syv’ overalt i ordrebogen. Mads Brüggers gode ven og kollega fra DR-tiden – Simon Jul – kan sætte 1,7 millioner licenskroner ind på firmakontoen – og det er blot i 2014.

Gryden med nepotisme og journalistisk leg koger da også over flere gange. Radiodirektør Ramskov fyrer programchef Brügger på grund af ‘samarbejdsvanskeligheder’. Jørgen Ramskov er tidligere medlem af centralkomitéen i Kommunistisk Arbejderparti, og et øjeblik er det som om, at den erfarne radiodirektør har frigjort sig fra fortidens snæversyn og nepotistiske lænker. Men efter få uger er Jørgen Ramskovs tidligere DR-kollega Mads Brügger genansat og sidder igen i den bløde chefstol.

Midtvejskrisen er aflyst på Radio24syv. På et tidspunkt breder fornyelsens vinde sig på licensradioen, og licensradioen prøver at balancere dækningen af højre- og venstrefløjens politiske vindpust.

Hver onsdag kan man høre en pakistansk studievært, der hylder masseindvandring og multikultur. Men Rushy Rashid glemmer at fortælle om ægtemanden, der blev tvangskonverteret til islam – som en del af den ‘lykkelige’ integration.

Ud af det blå Danmark dukker den islamkritiske modvægt op med Mikael Jalving, Selsing-ægteparret og Morten Messerschmidt bag mikrofonerne. Desværre er de alle blot sommerferieafløsere, der skal agere figenblad for Radio24syvs dårlige journalistiske samvittighed, mens de ferieramte danskere slukker radioen, og Rushy Rashid alligevel er på ferie.

Den multikulturelle hverdag melder sig hurtigt igen. Den tyrkiske bandeleder Nedim Yasar har røverier, voldsdomme og narkosalg på sin kulsorte samvittighed. Alligevel resocialiseres den bandekriminelle muslim i æteren – betalt af licensmidler. På andre dage velsignes lytterne med den somaliske radiovært Mukhtar Afhakame, der opfordrer sine medmigranter til at ringe ind og fortælle om det skønne somaliske aftryk på Danmark. Radio24syv forsømmer at fortælle, at netop somaliere topper kriminalitetslisterne for drab, vold og røveri.

Det vigtige er trods alt, at kultureliten har en god multikulturel fornemmelse i maven, når de tænder for Radio24syv.

Om lidt bliver der for alvor stille i radioerne hos den københavnske kulturelite. Hvor skal de selverklærede venstreorienterede radioværter Nima Zamani Aliabadi og Lars Trier Mogensen nu hente deres statsbetalte månedsløn?

Spørgsmålene er mange. Måske skulle Radio24syv ikke have fortrængt mange af de vigtige spørgsmål, mens der stadig flød en flod af gyldne licenspenge i radiostudierne.

Der var bestemt korte glimt og lyspunkter i sendeplanen. Men politikerne har det svært med provokationer, bidsk satire og kritiske historier. Det kostede Radio24syv livet i sidste ende. Levebrødspolitikerne vinder altid til sidst. Og danskerne betaler for den fest, som de ikke er inviteret med til.

Se også
Per Clausen efter overfald på gadekunstneren Dan Park: – Fordømmer altid vold, men Dan Park er hverken kunstner eller politisk modstander, men en nar

ANNONSE