Doc-TV

Gang på gang sier Jesus at hver og en av oss skal høste det vi har sådd – men han understreker også at hevnen ikke er vår, men Guds. Og det er her det blir vanskelig. Vi er kalt til å elske – ikke bare de som står oss nær, men også våre fiender.

Men samtidig, hvis jeg skulle spørre deg hva som provoserer fiendene dine mest, er nok det ærlige svaret følgende: Å oppdage at du ikke engasjerer deg med dem. Nei, ingenting kan gjøre den som prøver å knuse deg eller ødelegge din eksistens mer rystet og ødelagt enn kunnskapen om at du ikke ligger våken om natten og planlegger hevnen din.

Ja, forresten. Bare én ting kan gjøre dem mer frustrerte – og det er at du gjengjelder deres hat, forakt og ondskap med – hva? Jo, kjærlighet.

 

15. søndag i treenighetstiden

Jesus sa: «Dere har hørt det er sagt: ‘ Øye for øye og tann for tann.’ Men jeg sier dere: Sett dere ikke til motverge mot den som gjør ondt mot dere. Om noen slår deg på høyre kinn, så vend også det andre til. Vil noen saksøke deg og ta skjorten din, så la ham få kappen også. Om noen tvinger deg til å følge med én mil, så gå to med ham. Gi til den som ber deg, og vend ikke ryggen til den som vil låne av deg. Dere har hørt det er sagt: ‘ Du skal elske din neste og hate din fiende.’ Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som mishandler dere og forfølger dere. Slik kan dere være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over rettferdige og urettferdige. Om dere elsker dem som elsker dere, er det noe å lønne dere for? Gjør ikke tollerne det samme? Og om dere hilser vennlig på deres egne, er det noe storartet? Gjør ikke hedningene det samme? Vær da fullkomne, slik deres himmelske Far er fullkommen.»

Matt 5:38-48


YouTube

Rumble

Abonner på vår nye YouTube-kanal, vi ønsker å tilby et alternativ skulle Rumble svikte.

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis, og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Hva med å møte likesinnede ved å bli med i et av våre lokallag?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

ANNONSE