Doc-TV

Jeg lurer på hvordan Jesus ville ha beskrevet vår samtid, våre kristne kirker? Som levende kristne fellesskap – eller som «øde hus»? Jeg tør påstå at begge alternativene finnes, men hvordan akkurat våre samfunn og våre kirker vil bli beskrevet, det er faktisk opp til oss.

Og spørsmålet er, har det noen gang vært viktigere at våre samfunn og kirker ikke akkurat er «øde hus»? Et raskt blikk på omverdenen og på dagens debatt viser at den kristne tro, og det vestlige demokratiet som har sine røtter i kristendommen, presses tilbake. Det er andre krefter som kjemper om makt og plass i våre samfunn, men også om makt over sjelene våre. Og hvis den kreften står ved porten til et øde hus – ja, da flytter den inn og tar over. Huset var tomt. Det bodde ingen der, så plutselig har den fått en ny eier. Og hvis vi vil tilbake en dag, kan vi oppleve at døren er lukket og låsen skiftet.

Det er der vi er i dag. Det banker på døren.

Velkommen til å lytte til våre tanker før søndagen!

 

11. søndag i treenighetstiden

Jesus sa: «Jerusalem, Jerusalem, du som slår profetene i hjel og steiner dem som er sendt til deg! Hvor ofte ville jeg ikke samle barna dine som en høne samler kyllingene under vingene sine. Men dere ville ikke. Så hør: Huset deres blir forlatt og legges øde! For jeg sier dere: Fra nå av skal dere ikke se meg før dere sier: ‘Velsignet er han som kommer i Herrens navn!’»

Matt 23:37-39


YouTube

Rumble


Podcast

Viktig melding! Abonner på vår nye YouTube-kanal, vi ønsker å tilby et alternativ skulle Rumble svikte.

Abonner på vår Doc-TV News kanal – det er helt gratis, og det hjelper oss å stige i algoritmene og nå et større internasjonalt publikum!

Hvis du setter pris på sendingene: Vipps oss på 638941. Alle bidrag hjelper.

Hva med å møte likesinnede ved å bli med i et av våre lokallag?

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

ANNONSE