Kommentar

Mange spekulerer på, hvilken betydning det kan få i den virkelige verden, hvis republikanerne vinder flertal i Repræsentanternes Hus og Senatet.
Et flertal betyder, at det bliver vanskeligere for Joe Bidens bagmænd at gennemtrumfe deres ekstremistiske politik. Det betyder ikke, at den lovgivende forsamling kan gennemføre ny lovgivning, for Biden vil givetvis nedlægge veto mod alt, hvad der spænder ben for hans anti-amerikanske program.
Huset kan holde høringer om misbrugen af FBI til politiske formål, justitsminister Merrick Garlands forfølgelse af demokraternes politiske modstandere, Biden-administrationens beslutning om at undergrave USA ved at holde grænsen åben for millioner af illegale og Biden-klanens udsalg af landets interesser og sikkerhed til Kina. Det er imidlertid usikkert, om Repræsentanternes Hus har adkomst til at tvinge nogen til at aflægge vidnesbyrd under ed. Altså kan demokraternes medsammensvorne nægte at vidne eller lyve, uden at det får konsekvenser for dem. Og de kan være sikre på, at medierne vil dække over dem.
Skulle republikanerne få flertal i Senatet, betyder det, at den socialistiske inderkreds kan få vanskeligt ved at få godkendt kandidater til Højesteret og en række høje poster i regeringen, som kræver senatsgodkendelse.
Et republikansk flertal i det ene eller andet kammer eller dem begge medfører ikke nødvendigvis noget opgør med Biden-administrationens politik. Der er forskellige fløje i det republikanske parti, bl.a. en fløj, der er godt tilfreds med demokraternes Amerika-sidst-politik.
Skulle republikanerne vinde, begynder det virkelige opgør om USA’s fremtid.
ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet