Nyt

En tysk far indgav en formel klage over ideologier som Critical Race Theory (CRT), der blev undervist i hans søns klasseværelse. Forvaltningsdomstolen i Berlin har nu afvist denne klage.

Såkaldt kritisk raceteori (CRT) er særligt udbredt i USA og breder sig gradvist til andre vestlige lande. Der er forskellige versioner af denne ideologi. Generelt set involverer kritisk raceteori en forestilling om, at mennesker af europæisk afstamning og med hvid hud systematisk undertrykker mennesker af anden etnisk baggrund.

Sådanne forestillinger er nu blevet meget udbredte i det amerikanske samfund. Dette fortælles til børn og unge på alle niveauer i skolesystemet i USA. Ideologien fremmes også af massemedierne, myndighederne, demokraterne og præsident Joe Bidens regering.

Nu har en domstol i Berlin afgjort, at sådanne shows også kan undervises til børn i tyske skoler, som ifølge loven skal være politisk neutrale.

Baggrunden for sagen er, at en tysk far mener, at der bliver lagt pres på børnene for at indordne sig, og at lærerne opfører sig som aktivister. Han hævder, at kønssprog, identitetspolitik og kritisk raceteori præsenteres ensidigt, og at børn er ideologisk indoktrinerede i skolen. Dette synspunkt blev derfor afvist af retten i Berlin.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Servicemeddelelse

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid