Nyt

Den stærkt venstreorienterede fagforening Dansk Magisterforening problematiserer den hvide hudfarve hos mænd, der udtaler sig til medierne. Skal mennesker fremover sorteres efter hudfarve?

Akademikerbladet skriver:

Når diversiteten glimrer totalt ved sit fravær, serverer medierne igen og igen de samme vinkler på virkeligheden. Og det er ikke kun et demokratisk problem, mener Rikke Andreassen, der er professor på RUC. Det er også forretningsmæssigt dumt.

”Undersøgelser viser, at det i stor stil er de unge, kvinderne og minoriteterne, der falder fra som nyhedsmedieforbrugere. Og det er svært ikke at se den tendens i sammenhæng med, at det oftest er hvide mænd, vi ser i ekspert-rollen”, siger Rikke Andreassen.

Ifølge lektor Hanne Jørndrup, der forsker i mediernes kildebrug på RUC, er der forskningsmæssigt belæg for at dreje på nogle helt andre håndtag, hvis repræsentationen af både køn og etniske minoriteter skal rettes op.

”Man kunne fx overveje at binde mediestøtten op på en mangfoldighedsredegørelse fra modtagerne”, foreslår Hanne Jørndrup.

På britiske BBC bliver cheferne målt på, om deres kildebrug afspejler det multikulturelle samfund, som mediet er en del af. Og det gør en forskel, siger Hanne Jørndrup:

”Når både mediets økonomi afhænger af det, og chefens job er på højkant, så sker der noget”.

Læs hele artiklen i Akademikerbladet.

Se Akademikerbladets liste over Danmarks mest citerede eksperter 2022 her.

(Foto: Uwe Max Jensen som negerkonge i København / Foto: Dan Park)

ANNONSE