Kommentar

Foto: Youtube

 

At male Black Lives Matter med store bogstaver lige udenfor Trump Tower på 5th avenue er en måde at vise at “gaden” er mægtigere end præsidenten. Det spiller ingen rolle at volden og kriminaliteten eksploderer som følge af ”defund the police”. Sagen er vigtigere. Det er det som er revolutionens essens. 

 

Borgmesteren i New York Bill de Blasio deltog torsdag i en “aktion”, hvor der blev malet Black Lives Matter ret udenfor Trump Tower på Fifth Avenue i New York. Det spiller ingen rolle om Trump er verdens mægtigste mand: “Gaden” er mægtigere.

Det spiller heller ingen rolle om New York igen er ved at blive en lovløs by efter at Borgmesteren har nedlagt hele specialafdelingen på 600 politifolk og besluttet at skære budgettet ned med en milliard dollar.

ANNONSE

Symbolske handlinger står over lov og orden. I virkeligheden er der ingen liv, der betyder noget sat op mod vigtigheden af at demonstrere at man er revolutionær og vil indføre en ny orden.

-Vi er loven

Medierne og Demokraterne har hamret på Trump i fire år. De har demonstreret magt: Det spiller ingen rolle at han er landets politiske leder. De kan gøre hvad de vil med ham. Hver eneste dag. Når Nancy Pelosi siger: “Ingen står over loven”, så mener hun i virkeligheden “Vi er loven”.

Russia collusion-anklagerne, rigsretten, whistleblowere, lækager, selvangivelsen – alt handler om at vise at det er dem, der har magten, ikke Trump. Bob Mueller fandt ingen beviser og dummede sig da han vidnede for Kongressen. Han havde ikke styr på rapporten, som bar hans navn. Normalt skulle det have sinket hele processen og dem, der satte den i gang, men det gør det ikke. Det hele kører som før. “Vi tager ham næste gang”. Får han en justitsminister værdig navnet som tør at sige fra, begynder angrebene straks: Han er Trumps stik-i-rend dreng og vore medier spiller med. Det har de gjort fra dag ét. Hvorfor? Fordi det er en magtdemonstration og en proces hvor de tiltager sig magt ved at udhule og bryde de standarder pressen er sat til at følge: Oplysende, magtkritisk, sandhedssøgende.

Det er en revolution, som er foregået ret foran vore øjne.

Alt de har anklaget Trump for har de gjort selv: Nu anklager de ham for ikke at ville gå af, hvis han taber. Det er netop det, de har gjort selv: De har aldrig godtaget resultatet fra 8. november 2016, og nu siger de, at de heller ikke kommer til at godtage det, hvis han skulle vinde 3. november.

Justitsmord er ikke justitsmord

Hvis en statsadvokat fra Missouri, Jeff Jensen, med 13 års erfaring fra FBI, gennemgår sagen mod tidligere national sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og finder dokumenter ,som viser at den var et justitsmord, så svarer dommeren som har sagen Emmett Sullivan, at det tager jeg mig ikke af, og norske medier bakker ham op: Et justitsmord er ikke et justitsmord.  Det afhænger nu af hvem, der gør hvad mod hvem.

Nogen har selvsagt fortalt Sullivan at han skal følge dem og ikke sædvaneret. Det er mytteri ved højlys dag og medierne hylder ham.

Umærkeligt er lov og ret overtaget af andre kræfter, som vurderer sager ud fra hvem det “tjener”.

Dette skifte, denne erodering af lov og ret, er sket umærkeligt, men nu eksploderer det i USA.

Hijab i politiet

Det er samme proces som sker her i Vesten: Hijab i politiet, afkolonisering af uddannelsesinstitutioner og museerne, “nedrivning” af Nidarosdomen, fjernelse af Churchill og Holberg – alt dette viser at vi er del af samme revolution som fejer hen over USA.

Republikanerne lagde sig fladt ned. De overgav sig uden kamp. Det gør Trump ikke.  Det er ikke hans natur. Han er mere som John Wayne. Bystyret i Orange County i California vil fjerne statuen af ham på flyvepladsen for noget han sagde i et interview med Playboy i 70-erne.

Trump går bag ryggen på eliten i Washington og henvender sig direkte til vælgerne: Tør de stå op for det land, de har arvet?

Tør vi stå op for det land, vi har arvet?

For hvis vi ikke gør det, aktivt, vil det blive taget fra os.

Det går så hurtigt at “du” ikke mærker hvad der går tabt.

Tryllekunst

NRK kan fortælle at der næsten ikke er minoritetsrepræsentanter i bestyrelserne for de syv største selskaber, hvor staten har ejerandele. Ap (Arbejderpartiet) og SV (Socialistisk Venstreparti) ser muligheden for at markere sig. Equinor lover bod og bedring. Ingen stiller det oplagte spørgsmål: Hvad med kompetencen? Er det ikke det vigtigste? Kan det være grunden til at det går så trægt med at minoriteter stiger til tops?

Sådanne krav om saglighed gælder ikke for NRK. NRK er helt BLM: Symbolerne er vigtigst. Sagen! og ingenting er lettere at mobilisere omkring end race. Hudfarve.

Da ser vi med ét hvem, der skal skamme sig: Hvide.

I Seattle indkaldes nu udelukkende hvide kommunalt ansatte for at lære hvordan de kan stoppe med “være hvide”. De skal lægge “objektivitet” og “perfektionisme” af sig. De skal blive bevidstgjort om at det at være hvid er et privilegium og privilegier skal man skamme sig over og skille sig af med. Siden det at være hvid er vanskeligt at blive kvit, bærer man rundt på evig skam.

Ydmyget

Når chef for PR-byrået Geelmuyden Kiese, Hans Geelmuyden, lægger sig fladt ned for at have brugt ordet “kebabnorsk” er det udtryk for den samme amerikanske revolution. Han har forkert køn, forkert hudfarve. Hvis han så meget som mukker, er han stendød. Geelmuyden mistede det væsentligste: Selvrespekten.

Medierne, som ydmyger ham, gør det samme som tyrkeren, der kræver at en dansk dreng kysser hans sko. Tyrkeren lægger selv videoen op på de sociale medier.

Men så opdages den og går viralt. Da griber Facebook ind. Først da. Ellers må muslimsk ungdom godt prale af, hvordan de sætter danske unge på plads.

Men ikke når Facebook ser at folk reagerer. Da tages den ned.

Onsdag kom næste træk: Da gik politiet ud og sagde det muligvis kunne være strafbart at dele videoen. Så er politiet blevet en del af revolutionen.

Officielt er det for at bekæmpe racisme. Det er racisme, hvis danskerne modsætter sig at blive ydmyget.

Lov og ret er ikke længere på befolkningens side. Medierne er ikke længere på deres side. I USA risikerer du at miste jobbet, hvis du så meget som knyr mod BLM.

Den eneste der kan stå op mod disse kræfter er dig selv. Hvis du ikke står op for dig selv, bliver du ikke bare gjort til en andenklasses borger i det som engang var dit land. Du mister også al selvrespekt. Du mister dig selv.

ANNONSE