Tavle

Jeg er alvorligt træt af Facebooks vane med at forsyne ethvert opslag om covid, vaccinerne og klimaet med korrektioner fra ”faktatjekkere”, som meddeler, at det hele er løgn.

Det er tydeligt, at Facebook som en del af den herskende venstreelite ikke accepterer ”narrativer”, der truer deres kontrol over den offentlige meningsdannelse, for den, der kan bestemme over ordene, bestemmer over samfundet.

Hvis der var tale om en generel iver for at korrigere forkerte påstande, skulle man forvente faktatjek ved stort set ethvert opslag, der tangerer noget politisk, fordi der altid vil være nogen, som mener noget andet. På Facebook vrimler det også med forkerte eller unøjagtige historiske opslag, men de bliver aldrig faktatjekket, fordi censorerne kun interesserer sig for indslag, der kan bruges til at anfægte den herskende klasses mulighed for at herske. Ingen censor griber ind, hvis nogen skriver, at Kina er verdens mest demokratiske land, at 2. Verdenskrig aldrig har fundet sted, eller at Mette Frederiksen er dronning i Grønland.

Det er så tydeligt, at man får ondt i maven ved at tænke på det. Hvis jeg derfor skulle have lyst til at skrive om de ovenstående emner, vil jeg overveje at gøre det andre steder – og eventuelt linke til det her.

ANNONSE
ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf