Nyt

I en tale den 6. oktober opfordrede Zelenskiy NATO til at udføre forebyggende angreb inde i Rusland for at ødelægge deres evne til at iværksætte et atomangreb. Udtalelsen blev senere trukket tilbage af hans talsmand, men der var ingen tvivl om, hvad han mente.

Ukrainske embedsmænd har tilsyneladende trukket tilbage på kommentarer fra præsident Volodymyr Zelenskyy, som så ud til at opfordre NATO til at iværksætte forebyggende angreb på Rusland for at stoppe den russiske præsident Vladimir Putins nukleare trusler.

Det sagde Zelensky i en virtuel tale til Lowy Institute, da han blev spurgt, hvad Vesten kunne gøre for at forhindre Putin i at gøre op med sine trusler om at bruge atomvåben.

Vi kan allerede se, at disse mennesker [russiske embedsmænd] er i stand til sådanne grusomheder. Hvad skal NATO gøre? Gøre det umuligt for Rusland at bruge atomvåben,” svarede han ifølge Yahoo! Nyheder.

Vesten skal gøre, hvad det skulle have gjort inden den 24. februar – datoen for invasionen – indlede et forebyggende angreb mod Rusland.

Zelenskyy tilføjede: “Men hvad der er [mere] vigtigt, jeg henvender mig igen til det internationale samfund, som jeg gjorde før den 24. februar, for at lave forebyggende angreb, så de ved, hvad der venter dem, hvis de bruger det [atomvåben] .”

Det går ikke an at forholde sig passiv, da vil initiativet ligge hos Putin. Vesten må slå til først.

Angrebene kunne ikke ske “den anden vej rundt,” hævdede den ukrainske præsident, da at “vente på russiske atomangreb” kun ville eskalere konflikten yderligere.

“Genovervej at lægge pres,” opfordrede Zelenskyy i sin tale, “det er, hvad NATO bør gøre, og genovervej rækkefølgen, hvori det anvendes.”  NATO should do

Både Maria Zakharova og Dmitrij Peskov sagde, at dette var ensbetydende med at bede om atomkrig.

Kyiv Independent rapporterede Maria Zakharova, (Russia’s Foreign Ministry) en talsmand for Ruslands udenrigsministerium, hævdede, at kommentarerne var altafgørende for at opfordre til atomkrig, som kunne ødelægge planeten.

Dmitry Peskov, pressesekretær for Putin, sagde, at Zelenskyys ord var “en opfordring til at starte en verdenskrig med uforudsigelige og forfærdelige konsekvenser,” ifølge Yahoo.

 

 

https://www.foxnews.com/world/ukraines-zelenskyy-calls-for-nato-to-launch-preemptive-strikes-in-russia-spokesperson-forced-to-clarify

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE