Nyt

En mulig våbenhvile, der var blevet forhandlet kort efter Ruslands invasion af Ukraine, blev blokeret af vestmagterne, siger Israels tidligere premierminister Naftali Bennett, der selv deltog i forhandlingerne.

Den opsigtsvækkende udtalelse blev fremsat i et langt interview med den israelske tv-kanal Keshet 12, som diskuteres af Breitbart.

Bennett var israelsk premierminister fra juni 2021 til juni 2022 og forfulgte aktivt diplomati rettet mod en våbenhvile mellem Rusland og Ukraine i den indledende periode efter Ruslands invasion den 24. februar sidste år. Det hele skete i koordination med USA, Storbritannien, Frankrig og Tyskland:

Bennett sagde, at han havde henvendt sig til U.S. Præsident Joe Biden, USA udenrigsminister Antony Blinken, og U.S. National sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan, før han blev “en pipeline” for forhandlinger mellem Putin og Zelensky, og at alt var “fuldt koordineret” med Biden, Frankrigs præsident Emmanuel Macron, Storbritanniens daværende premierminister Boris Johnson og kansler Olaf Scholz fra Tyskland – som siges at være “meget bedrøvet” over krigens indvirkning på sit lands forsyning af russisk gas.
Ifølge Bennett var chancerne gode for at opnå en våbenhvile, som begge parter var klar til at underskrive.

“Boris Johnson tog den aggressive linje, Macron og Scholz var mere pragmatiske, og Biden var begge dele,” huskede Bennett og sagde, at det var hans indtryk, at Putin og Zelensky begge “meget ønskede en våbenhvile” og gav betydelige indrømmelser.
Bennett tager ikke stilling til, om det var rigtigt af vestmagterne at blokere våbenhvilen, og udelukker ikke, at legitime hensyn talte for blokeringen, men han mente alligevel, at det var forkert dengang.

ANNONSE

“Jeg henvender mig til Amerika i denne henseende, jeg gør ikke, som jeg vil, alt, hvad jeg gjorde, blev koordineret ned til mindste detalje, med USA, Tyskland og Frankrig,” sagde han, mens hans interviewer brød ind i et forsøg. at skære til benet.

“Så de blokerede det?” spurgte han.

“I bund og grund, ja. De blokerede det, og jeg troede, de tog fejl. Set i bakspejlet er det for tidligt at vide,” bekræftede Bennett.
I interviewet siger Israels tidligere premierminister også, at han fik den russiske præsident Vladimir Putin til at love, at han ikke ville dræbe den ukrainske præsident Volodymyr Zelensky.

Måske er en af ​​de mere pinlige påstande fra Bennett med hensyn til den tidlige periode af krigen, at han personligt sikrede sig en garanti fra Putin om, at han ikke ville dræbe præsident Volodymyr Zelensky, med den ukrainske leder angiveligt “i en hemmelig bunker” før dette. løfte blev givet.

Først efter at Bennett informerede Zelensky om denne gentlemans aftale “via WhatsApp eller Telegram”, hævdede israeleren, “[gik] ukraineren til sit kontor og [filmede] sig selv der på sin telefon” og sagde “Jeg er ikke bange.”
Bennett forklarede også, hvorfor Israel hverken har været i stand til at hjælpe Ukraine med våben eller indføre sanktioner mod Rusland:

Bennett citerede israelske interesser i Syrien, hvor “en eller to gange om ugen angriber vi den iranske tilstedeværelse… Rusland, supermagten, har S-300 der, og hvis de trykker på knappen vil israelske piloter falde.”

“Hvem vil redde dem? Biden? Zelensky?

Mit primære ansvar er Israels interesser, forklarer Bennett:

“[Mit fokus er på Israels interesser… Mit folk,” sagde Bennett og forklarede, hvorfor han valgte at positionere sig selv som en mere alliancefri mægler mellem Putin og Zelensky efter udbruddet af fjendtlighederne – og hævdede, at uden vestlig indblanding, hans indsats kunne være lykkedes.
Den tidligere premierminister siger ellers, at han har en vis forståelse for, at Rusland betragter de nærliggende områder som sin egen baghave, som USA også gør.

Bennetts forhandlingsforsøg fandt sted i marts, skriver Hindustan Times.

Foreign Affairs og Ukrainska Pravda rapporterede senere, at bestræbelserne på at formidle en fredsaftale gik i stå i april.

ANNONSE