Kopierede/fra hoften

På trods af distraktionen af ​​Wagner-gruppens forsøg på mytteri, har Zelenskys modoffensiv ikke opnået den store succes. Putins styrker har brugt skyttegrave og miner og er ikke sluppet fra kampene som forventet.

Ukrainske soldater kan vise nogle fremskridt efter en måned, men kæmper blandt andet for at generobre Bakhmut. De dramatiske gennembrud, som mange forventede, blev ikke til noget. Måske skyldes det, at Kiev har til formål at udmatte de russiske styrker frem for at erobre tabte landskaber, men det tvivler Mark Galeotti i en kommentar i The Times.

Galeotti er politolog og forfatter til en række bøger om Rusland. Han har skrevet om russiske specialstyrker (Spetsnaz), Putin, den russiske mafia og Rusland i krig.

Allerede før modoffensiven startede noget senere end forventet, sagde Zelenskyy, at fremskridtet ville være mindre end ønsket, og at offensiven ikke kunne betragtes som en Hollywood-drøm med øjeblikkelige resultater.

Zelenskyj klagede ustandseligt over manglen på våbenleverancer, som også kom for sent. Tidsperspektivet tyder nu på, at offensiven ikke ændrer situationen på jorden dramatisk, før efteråret forhindrer yderligere angreb.

Der er dog tegn på optimisme i Ukraine, ifølge Galeotti.

On Tuesday, Oleksiy Danilov, head of the National Security and Defence Council, said that “the last few days have been particularly fruitful”.

Men den russiske hær har fremstået stærkere end forventet, og yder skarp modstand mod angrebene. Da russerne angreb i februar sidste år, virkede styrkerne uorganiserede, strategien virkede ubegribeligt dum og ukrainske soldater fremstod som rene helte.

ANNONSE

Having lost so many of their best troops in the ill-conceived early dash to seize Kyiv, Russian forces — with some exceptions such as the paratroopers — seemed to lack the skill and élan to fight in any other way.

Men nu ser situationen anderledes ud. Russerne viser endnu en gang, som vi har set gentagne gange historisk, at de er dygtigere i en defensiv position end i angreb. Kiev angriber på bred front og ser ud til at være på udkig efter svage punkter, hvor de kan bryde igennem. Indtil videre uden synlig succes.

Ukraine har haft held med at rykke frem i nogle områder, men er ikke trængt i dybden med de russiske forsvarslinjer. Meget tyder på, at de har mistet omkring halvdelen af ​​de nyligt leverede tanke af typen Leopard 2R. Det kan også være baggrunden for ønsket om leveringer af klyngebomber, som Biden har sagt ja til, og som fører til en splittelse i NATO.

Støtten fra Vesten er svækket af en sådan intern uenighed, og Biden prioriterer EU frem for sine solide støtter i NATO, såsom Storbritannien og Polen. Hvis Trump bliver valgt til præsident næste efterår, vil støtten til Ukraine formentlig blive stærkt reduceret. Krigstrætheden breder sig over et Vesten, hvor en stigende del af befolkningen kæmper med deres egen privatøkonomi, og begynder at få nok af kriser skabt af politikere, efter migrationskrisen, terror, pandemi og klimahysteri.

Støtten fra Vesten er blevet svækket af en sådan intern uenighed, og Biden prioriterer EU frem for sine solide støtter i NATO, såsom Storbritannien og Polen. Hvis Trump bliver valgt til præsident næste efterår, vil støtten til Ukraine formentlig blive stærkt reduceret. Krigstrætheden breder sig over Vesten, hvor en voksende del af befolkningen kæmper med deres egen privatøkonomi, og begynder at få nok af kriser skabt af politikere, efter migrationskrise, terror, pandemi og klimahysteri.

Købe hos Tales: Sådan døde Danmark        Købe hos Saxo: Sådan døde Danmark

ANNONSE