Kommentar

En facebookven tager mig i skole for i 2014 at havde forudsagt, at vi inden for ti år ville befinde os i en borgerkrig. Jeg husker ikke udtalelsen, men det skal nok være rigtigt, når manden siger det.
Og i så fald har jeg virkelig dummet mig. Umiddelbart springer to graverende fejl nemlig i øjnene. For det første er der kun tale om en borgerkrig, når to grupper af borgere kæmper mod hinanden. Foreløbigt har vi blot en angrebskrig, idet islamiske krigere overfalder danskere, som ikke gør modstand, men i stedet finder på forklaringer om, at det har de så rigeligt fortjent. Dernæst var det forkert at placere de blodige optrin ude i fremtiden, når de for længst var indtruffet. I 2013 prøvede Islamisk Stat at tage livet af mig – blot for at nævne et eksempel blandt mange. Hvis det ikke var en krigshandling, hvad var det så?
Krigen kan vi iagttage hver dag med sine sårede, overfaldne, voldtagne og fordrevne. Vi kalder den bare noget andet – mangfoldighed, manglende integration, sociale problemer f.eks.
De danskere, der har råd, klumper sig sammen i “hvide” områder, hvorfra de kan prædike ideologi for de mindre velbeslåede landsmænd, som de bruger som kanonføde.
ANNONSE