Nyt

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og Kristian Jensen, Venstres landsmøde, Herning, 16. november 2019

Medierne vil gerne tale om splittelse i Det Liberale Venstre, men uenigheden stikker ikke dybere end Støjbergs Facebook-profil. Hun sætter ord på folkelige frustrationer over masseindvandringen, og accepteres kun, fordi Venstre har brug for hendes vælgere. Partiformand Jakob Ellemann-Jensen harcelerede på det netop overståede landsmøde over hærværk og chikane rettet mod danske jøder, men den måde han vender ordene på indikerer et slet skjult angreb, ikke blot på et par tilfældige nazister i Randers, men på frustrerede danskere en bloc. Der er plads til ‘alle religiøse minoriteter’, men ‘ikke plads’ til… modstandere af kulturfremmed indvandring.

En historie set hos MSN – Ellemann tager afstand fra at udvise muslimer på grund af deres tro.

“Der er fortsat diskussion om, hvilken linje i udlændingepolitikken Venstre skal have. Det står fast efter en meget omdiskuteret undersøgelse i Mandag Morgen fra oktober. Den viste, at 28 procent af danskerne mener, at muslimske indvandrere bør sendes ud af landet.

Nu blander formand Jakob Ellemann-Jensen sig i debatten. Det sker til Venstres landsmøde i Herning, hvor han indirekte kommenterer undersøgelsen og de reaktioner, der har været på den. …

– Venstre vil altid stå på et urokkeligt fundament af trosfrihed.

– Derfor vil jeg også gerne sige det meget klart til alle religiøse mindretal: Det er ikke jer, der ikke skal have en plads i Danmark. Det er dem, der chikanerer og forfølger religiøse mindretal, der ikke er plads til i Danmark, siger Ellemann-Jensen.”

“Når målingen viser det, så er det sikkert, fordi der er rigtig mange, der har det ligesom mig: Jeg er så træt af at høre om islam mig her og islam mig der som begrundelse eller dårlig undskyldning for alt fra de fejeste terrorhandlinger til såkaldt æresrelateret vold, krav om indskrænkning af ytringsfriheden og retten til at kritisere religion, manglende ligestilling, krav om særbehandling på arbejdspladsen, i skolen eller i svømmehallen. Alt det, som bekymrer rigtig mange af os…” (Inger Støjberg, BT, 4. november 2019, ‘Derfor har så mange danskere fået nok’)

“Vi skal ikke finde os i, at de mennesker bliver udsat for en nedrig og udskammende retorik, alene fordi de er muslimer eller tilhører en hvilken som helst anden trosretning. De skal ikke hænges op på mindretallets ugerninger. Langt størstedelen af vores muslimske medborgere lever i fredelig sameksistens med den brede danske befolkning. Vi må aldrig lade dem tvivle på, at de er velkomne. Selvfølgelig er de det. Vi har brug for alle mennesker, der kan og vil Danmark.” (Jan E. Jørgensen, Fatma Øktem mfl., Jyllands-Posten, 14. november 2019, Vi har brug for alle dem, der kan og vil Danmark)

ANNONSE