Nyt

Jaleh Tavakoli har fået en dom på tre måneders betinget fængsel for at have delt en video, hvor man ser en marokkansk islamist skære hovedet af danske Louisa Vesterager Jespersen, mens hun hjerteskærende kalder på sin mor.

Emil Findalen og Per Lysholt fra Frihedsbrevet skriver om sagen:

“Debattør og forfatter Jaleh Tavakoli blev i 2019 sigtet for at have overtrådt Straffelovens paragraf 264 d stk. 2 ved at dele en video af halshugningen af danske Louisa Jespersen i Marokko. Frihedsbrevet kan nu fortælle, at der den 14. juli blev afsagt dom i sagen: Tre måneders betinget fængsel. Tavakoli har anket dommen, som hun kalder uretfærdig. Hun håber, at hun kan vinde sagen i landsretten, fordi, hun mener, at det, hun har gjort, er en vigtig og principiel sag, der handler om, at myndighederne “nærmest lyver” for borgerne, og at hun har været udsat for en “politisk hetz”.”

For nylig blev undertegnede idømt to måneders betinget fængsel i en delvist sammenlignelig sag.

Jeg har skrevet omfattende om Louisa Vesterager Jespersen-sagen på Ballet Magnifique.

Omkring 10 personer er tidligere blevet dømt for at have delt videoen fra Marokko. De har som Jaleh Tavakoli fået tre måneders betinget fængsel, mens debattøren Maj-Britt Krittenstein fik seks måneders betinget fængsel for at dele videoen.

ANNONSE

Også bloggeren Snaphanen / Steen Raaschou er anklaget for at have delt henrettelsesvideoen fra Marokko. Steen Raaschou har trods tre års ventetid endnu ikke været for retten.

Efter mordene på Louisa Jespersen og hendes norske veninde og rejsekammerat Maren Ueland frigav de marokkanske myndigheder disse fotos af de mistænkte. (Tip: Snaphanen)

 

Se også Jaleh Tavakoli-sagen: Danske medier gav danskerne en stor fed løgn

Læs også Syrienblog udstiller hykleriet vedrørende halshugningsvideo 

læs desuden Dansk kvinde halshugget i Marokko 

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf