Nyt

DR har netop sendt første afsnit af en dokumentar om seksuelle overgreb i LGBT-miljøet, hvor otte ofre taler ud. Overgrebene var et tabu, fordi ofrene ikke ville skabe fordomme om miljøet. I podcasten Genstart kunne man høre 26-årige Preben Frederiksen, der for fem år siden blev voldtaget under en tur på bøssebar ved Ørstadsparken. Det gjorde ondt på ham at fortælle historien, og han var blandt andet stødt over politiets ordvalg. En betjent havde omtalt gerningsmanden ‘dybt racistisk’. Her lidt fra samtalen i mandagens udgave af Genstart.

Anna Ingrisch, DR: Da tilrettelæggeren spiller den her lydfil for dig, hvad lægger du så mærke til.

Preben Frederiksen, drag: Allerførst, så lægger jeg mærke til mig selv. Jeg lægger mærke til hvor bange jeg var, man kan høre på min stemme, at jeg – altså – jeg er i frygt.

Politimand: Kan du beskrive ham der gjorde det?

Preben Frederiksen: – han var sort.

Politimand: Ja.

Anna Ingrisch: Du hører så lydfilen et par gange mere. Hvad lægger du mærke til, anden og tredje gang du hører det?

Preben Frederiksen: De efterfølgende gange, så lægger jeg mere mærke til de ansatte. På et senere tidspunkt, hvor politibetjenten melder tilbage til alarmcentralen, hvor man hører hvad han siger, da de er kommet ud til mig. Hvor han så siger sætningen: ‘Ja, han har fået tur af en negerarm’.

Anna Ingrisch: Han har?

Preben Frederiksen: – fået tur af en negerarm. Jeg blev målløs, da jeg hørte de ord komme ud af en politibetjents mund. Det er så grænseoverskridende, og det er simpelthen ikke noget man kan sige om et voldtægtsoffer. Jeg har ikke fået tur, jeg er blevet voldtaget. Så er der den anden del af sætningen, som er sindsygt dybt racistisk. Det kan godt være at jeg intet har til overs for min voldtægtsmand, men uanset om man er gerningsmand eller ej, så er det ikke sådan man skal omtales af myndighederne.

 

ANNONSE